Με 1 δισ. δολάρια λάδωσε η USAID πολιτικούς, δημοσιογράφους και οργανώσεις στην Ελλάδα επί Μπάιντεν – Έτσι εξηγούνται οι… ανεξήγητες επιλογές Μητσοτάκη

Το ένα δισεκατομμύριο $ άγγιξαν τα κονδύλια που διοχετεύτηκαν στην Ελλάδα την τετραετία της κυβέρνησης Μπάιντεν, από την USAID και τα παρακλάδια της, έμμεσα ή άμεσα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα newsbreak.gr. Είναι από τα υψηλότερα ποσά που διατέθηκαν παγκοσμίως και εν μέρει εξηγούν την… ανεξήγητη πολιτική Μητσοτάκη σε μια σειρά θεμάτων.

Το πόσο είναι ιλιγγιώδες, διότι συμπεριλαμβάνει και την περίοδο της πανδημίας, για την οποία η κυβέρνηση Μπάιντεν έδειξε ένα περίεργο ενδιαφέρον για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει και από τις εσωτερικές δαπάνες του οργανισμού διεθνούς βοήθειας των ΗΠΑ.

Το ύψος της δαπάνης πάντως έκανε μεγάλη εντύπωση στην νέα αμερικανική διοίκηση, γι’ αυτό και επιστρατεύτηκε γνωστός από το παρελθόν Ελληνοαμερικανός, της απόλυτου εμπιστοσύνης του Προέδρου για να προσφέρει τα «φώτα» του, ειδικά όσον αφορά δημοσιογράφους και ΜΜΕ… Ο οποίος μάλιστα έπιασε απευθείας δουλειά και δεν περιμένει να «διαβάσει το φλιτζάνι», αλλά σηκώνει το τηλέφωνο και παίρνει πρόσωπα στην Αθήνα τα οποία με τη σειρά του εμπιστεύεται απόλυτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις