Τρόμος: Σοβαρές ζημιές στη σαρκοφάγο του Τσέρνομπιλ μετά από νυχτερινή επίθεση με drones

Ρωσική επίθεση με drone στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη νέα σαρκοφάγο που προστατεύει ό,τι έχει απομείνει από τον τέταρτο αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στη νέα σαρκοφάγο του Τσερνόμπιλ που προστατεύει τον 4ο αντιδραστήρα-Κανονικά τα επίπεδα ραδιενέργειας

Το ρωσικό drone έπληξε τη σαρκοφάγο, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία έχει πλέον κατασβεστεί, πρόσθεσε ο Ζελένσκι, εξηγώντας ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε παρατηρηθεί αύξηση του επιπέδου ραδιενέργειας.

Λίγο νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ) είχε ανακοινώσει ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας ακούστηκε έκρηξη από τη νέα σαρκοφάγο του τέταρτου αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά, όμως “τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό (του Τσερνόμπιλ) παραμένουν σε σταθερά και κανονικά επίπεδα. Η ΙΑΕΑ εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση”.

Όπως τόνισε ο οργανισμός, το προσωπικό ασφαλείας και οχήματα αντέδρασαν αμέσως μετά το συμβάν και δεν υπάρχουν θύματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;