Οι δικηγόροι καταξιώνονται από τις επιστημονικές τους γνώσεις και γίνονται γνωστοί από τις προκλήσεις στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ο Βασίλης Καπερνάρος –προφανώς υψηλού επιπέδου νομομαθής για να φτάσει εδώ που έχει φτάσει– ανήκει στην κατηγορία των περιζήτητων από τα Μέσα για αυτά που λέει και για τον τρόπο που τα λέει. Μπορεί να είναι κάτι σαν το «ζαμέ Κορωπί» στην υπεράσπιση της Εύας Καϊλή αυτό που εκτοξεύει τις αντιδράσεις γύρω από το όνομά του ή μπορεί να οφείλεται σε κάποιες συμπεριφορές σαν τη σημερινή πολύ πρωινή ραδιοφωνική του πρόκληση απέναντι στον –εξαιρετικό σε αυτή τη συνέντευξη– Νίκο Στραβελάκη. Ο οποίος στην εκπομπή του 6-8 στον Real fm, ήταν συγκροτημένος, ενημερωμένος, επίμονος στις ερωτήσεις που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ και, το κυριότερο, ευγενής και απόλυτα ψύχραιμος.
Ο Στραβελάκης δεν εξερράγη (πόσοι άλλοι θα άντεχαν;) ακόμα και όταν ο συνομιλητής του τον πρόσβαλε επανειλημμένα ή προσπαθούσε να τον μειώσει, λέγοντας
«σας αρέσει να ακούτε τη φωνή σας και να εντυπωσιάζετε», «έχετε κολλήσει τη βελόνα σας», «έχετε κάτσει από χθες να ετοιμάσετε τις ερωτήσεις», «ο δημοσιογράφος θα ρωτήσει ή ο ανακριτής;», «αφού δεν είστε αρμόδιος γιατί ρωτάτε;», «αυτό το έχετε πει πεντέμισι φορές» («εκατόν πενήντα φορές θα το πω αν δεν απαντάτε», αποκρίθηκε ο δημοσιογράφος). Και όταν ο δικηγόρος επανέλαβε το «σας αρέσει να εντυπωσιάζετε» πήρε την ήρεμη απάντηση από τον Στραβελάκη: «Το αφήνω στην κρίση των ακροατών».
Και οι ακροατές κατάλαβαν ποιος ήθελε ή δεν ήθελε να απαντήσει, ποιος υπέκφευγε, ποιος ερωτώμενος «αν είναι παρανόμως κτηθέν το υλικό» που εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από δυο χρόνια απαντούσε «δεν ξέρω για ποιο υλικό μιλάτε», ποιος δεν ήταν ψύχραιμος και ποιος κέρδισε πόντους και θέσεις στην κατάταξη των αντιδημοφιλών προσωπικοτήτων –της νομικής επιστήμης και, γενικά, της δημόσιας ζωής.