Κρεμλίνο: Τα σχόλια του Τραμπ για τις ουκρανικές σπάνιες γαίες ισοδυναμούν με αίτημα προς το Κίεβο να αγοράσει αμερικανική βοήθεια

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι σχόλια του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως θέλει από την Ουκρανία να προμηθεύσει την Ουάσινγκτον με σπάνιες γαίες δείχνει πως ζητάει τώρα από το Κίεβο να πληρώσει για την αμερικανική βοήθεια, αντί να την λαμβάνει δωρεάν.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες, Δευτέρα, στους δημοσιογράφους πως η Ουκρανία είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην ανταλλαγή αυτή, προσθέτοντας ότι θέλει από την Ουκρανία να «ισοφαρίσει» τα σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια» που έχει δώσει η Ουάσινγκτον για να την υποστηρίξει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως το σχόλιο φανερώνει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον πρόθυμες να παρέχουν στο Κίεβο δωρεάν βοήθεια.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ακόμα σήμερα ότι η δέσμευση ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν τις άμυνες τους έναντι της Ρωσίας αυξάνοντας τις δαπάνες, βασίζεται σε μια «πρόσκαιρη απειλή» από τη Μόσχα και ότι το αποτέλεσμα θα είναι να υποφέρουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφερόταν στο αποτέλεσμα της χθεσινής άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, κατά την οποία εξετάσθηκε επίσης η κάλυψη κενών στις στρατιωτικές δυνατότητες της ΕΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα