Συναγερμός: Δεν αποκλείεται έκρηξη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης – Το μάγμα ανεβαίνει στην επιφάνεια (vid)

Την ανησυχία του για το ηφαίστειο της Σαντορίνης εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας 3/2 ο καθηγητής φυσικών καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης ενώ η σεισμική ακολουθία στο νησί συνεχίζεται. «Δεν αποκλείεται μικρή έκρηξη καθώς ανεβαίνει το μάγμα προς την επιφάνεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Συνολάκης, καθηγητής φυσικών καταστροφών ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega».

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

«Αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι εκρήξεις του ηφαιστείου της Σαντορίνης που έγιναν στο παρελθόν, η Καλντέρα δεν ήταν από τις ωραιότερες θέες στον κόσμο» σημείωσε.

«Αν τα σπίτια αντέχουν στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού το ξέρει μόνο ο κατασκευής» δήλωσε και τόνισε πως είναι πολύ καλό το ότι ζητήθηκε να αδειάσουν οι πισίνες στο νησί.

Λέκκας: Η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με την ηφαιστειακή
«Υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος. Δεν τον αρνούμαστε και έτσι θα πάμε μέχρι νεωτέρας» δήλωσε από την πλευρά του σήμερα το πρωί σε εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας από τη Σαντορίνη όπου βρίσκεται.

Ο κ. Λέκκας ανακοίνωσε ότι στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσουν από κοινού η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου και η επιτροπή εκτίμησης ηφαιστειακού κινδύνου για να εξετάσουν την κατάσταση.

Πάντως ο κ. Λέκκας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμιά συσχέτιση της σεισμικής δραστηριότητας βορειοανατολικά της Σαντορίνης με τη δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή του ηφαιστείου.

«Είμαστε 15 Έλληνες επιστήμονες εδώ και καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα» τόνισε ο καθηγητής.

Ακόμη ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι «δεν έχει αλλάξει η κατάσταση όσον αφορά στη σεισμική διέγερση. Υπάρχει τα τελευταία 24ωρα και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα τερματιστεί άμεσα. Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες».

Ανέφερε επίσης ότι όσο μεγαλώνει η απόσταση του επίκεντρου απο τη Σαντορίνη τόσο θετικό είναι για το νησί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το τηλεφώνημα από τον Μαξίμου στον Αλαφούζο σώζει τον Πορτοσάλτε, όχι όμως και τον ΣΚΑΪ

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η εξαφάνιση του Άρης...

Η σοκαριστική διαπίστωση ψυχιάτρου για τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη για τα Τέμπη (vid)

Η Πυθία καταγράφειΣε μία άκρως ενδιαφέρουσα και σοκαριστική διαπίστωση...

Τα δύο πρόσωπα που θα πετάξει στα σκυλιά ο Μητσοτάκης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Στη συνέντευξη-φιάσκο που έδωσε...