Ομολογία ενοχής η συνέντευξη του Μητσοτάκη – Η συγκάλυψη και το παράνομο φορτίο

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού αποτελεί ομολογία ενοχής», σημειώνει η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωσή της με την οποία σχολιάζει την συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τρεις εβδομάδες μετά το έγκλημα ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι γνώριζε το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας και διαβεβαίωνε κατηγορηματικά πως δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο και τίποτα εύφλεκτο, κατηγορώντας μάλιστα όσους έθεταν ερωτήματα ως οπαδούς θεωριών συνωμοσίας.

Σήμερα μας λέει ότι παραπλανήθηκε από την Πυροσβεστική και την Hellenic Train, επιβεβαιώνοντας πως παραπλάνησε την κοινή γνώμη προκαταλαμβάνοντας παράλληλα την εν εξελίξει έρευνα της δικαιοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο-πολύ, ισχυρίστηκε ότι το μπάζωμα – άρα η αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος – έγινε για να διευκολυνθεί η αναζήτηση σορών. Την ώρα που η κοινωνία θρηνούσε, η κυβέρνηση οργάνωνε τη συγκάλυψη.

Ο κ. Μητσοτάκης αδειάζει τους βουλευτές του, ομολογώντας ανοιχτά και δημόσια ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έκανε τη δουλειά της στην εξεταστική επιτροπή, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για μεθοδευμένο φιάσκο με στόχο τη συγκάλυψη.

Παραδοχή που καθιστά ακόμα πιο φαιδρά τα περί προανακριτικής επιτροπής.

Η θλιβερή εμφάνιση του ενοχλημένου και αμήχανου κ. Μητσοτάκη φανερώνει τον φόβο του απέναντι στη λαϊκή οργή και το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνησή του. Η ανοχή της κοινωνίας εξαντλήθηκε. Η συγκάλυψη τελειώνει, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων