Έρευνα-σοκ για τα αυτοκίνητα Tesla – Τέσσερα περιστατικά που προβληματίζουν

Έρευνα που καλύπτει 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα Tesla ξεκίνησαν οι αμερικανικές αρχές, έπειτα από αναφορές ότι η λειτουργία που επιτρέπει στον οδηγό να καλεί το αυτοκίνητο ευθύνεται για συγκρούσεις.

Σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά, τα αυτοκίνητα απέτυχαν να αναγνωρίσουν κολωνάκια καθώς κινούνταν αυτόνομα προς τον οδηγό με τη λειτουργία Actually Smart Summon, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA). Οι οδηγοί «είχαν υπερβολικά λίγο χρόνο» για να αντιδράσουν και να σταματήσουν το όχημα μέσω της εφαρμογής για κινητό.

Η NHTSA προχωρά τώρα σε προκαταρκτική αξιολόγηση πριν αποφασίσει αν θα αναβαθμίσει την έρευνα και θα διατάξει ανάκληση, μεταδίδει το Reuters.

Η Tesla βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της υπηρεσίας λόγω ανησυχίας ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης δημιουργεί ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας που κάνει τους οδηγούς να μην προσέχουν στον δρόμο.

Η έρευνα που πραγματοποιεί η NHTSA έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη έρευνα που παρήγγειλε τον Οκτώβριο σχετικά με το λογισμικό Full Self Driving, έπειτα από τέσσερα δυστυχήματα, το ένα θανατηφόρο.

Η έρευνα αφορά τα αυτοκίνητα Model S και X που παρήχθησαν την περίοδο 2016-25, τα Model 3 της περιόδου 2017-25 και τα Model Y του 2020-25, εφόσον διαθέτουν το προαιρετικό λογισμικό Full Self-Driving/

Σε ένα από τα τέσσερα περιστατικά, το οποίο συνέβη το 2023 στο Χιούστον, ένα Model 3 έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα μέσα στο οποίο περίμενε επιβάτης. Σε ένα άλλο περιστατικό που αναφέρθηκε τον Σεπτέμβριο στη Νεβάδα, ένα Model Y έστριψε απότομα και χτύπησε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Tesla ανακάλεσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να βελτιώσει την ασφάλεια του Full Self Driving. Η NHTSA ακόμα εξετάζει αν η ανάκληση ήταν επαρκής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των οδηγών που δεν προσέχουν το τιμόνι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ