Ο Μητσοτάκης αδιαφορεί για τους κινδύνους που θα εκτίθενται χιλιάδες παιδιά

Σκληρή κριτική για τη μη σωστή προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα, ασκεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και, με ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το πιο επικίνδυνο απ’ όλα: με απόφαση της κας Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορωνοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και, με ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας.

Εδώ και ενάμισι χρόνο πάλι δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

Αντί για περισσότερες τάξεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μην στοιβάζονται 27 μαθητές σε κάθε αίθουσα, η κα Κεραμέως ανοίγει και πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε.

Αντί για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές και καθηγητές δυο φορές την εβδομάδα, πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test.

Και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα: με απόφαση της κας Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορωνοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του. Αδιαφορεί για τους μεγάλους κινδύνους που θα εκτίθενται από μεθαύριο καθημερινά χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα.

Το σύνολο της κοινωνίας για άλλη μια φορά θα πληρώσει τις εγκληματικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...