Δημοσκόπηση-βόμβα: Η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το θρίλερ για την τρίτη θέση και η κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ – Τι κάνει το Κίνημα Δημοκρατίας

Προβάδισμα 13 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία ως προς την πρόθεση ψήφου δίνει η δημοσκόπηση της Realpolls για λογαριασμό του Star.

Στην τηλεφωνική έρευνα που διεξήχθη από 4/12/ έως 7/12/2024, σε δείγμα 2.289 ατόμων ηλικίας 17 ετών και άνω, με δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, το 26,4% απάντησε πως «αν γίνονταν αύριο εκλογές, θα ψήφιζε» Νέα Δημοκρατία. 

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, ενώ στην τρίτη θέση ισοψηφούν τρία κόμματα, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Φωνή Λογικής, με 5,9%.

Λίγο πιο πίσω με 5,7% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε απόσταση αναπνοής με 5,1% το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 3,8%, ενώ εκτός Βουλής είναι η Νέα Αριστερά, οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και το ΜεΡΑ25.

Στο ερώτημα «ποια από τα παραπάνω θέματα είναι τα πιο σημαντικά και πρέπει η Κυβέρνηση να κάνει οπωσδήποτε κάτι», μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων (45,1%) δηλώνει η ακρίβεια, ενώ ακολουθούν η Υγεία (31,7), οι μισθοί (27,4%) και η εγκληματικότητα/ασφάλεια (25,2%).

Στην ερώτηση «ποια συναισθήματα σας δημιουργεί η χώρα αυτή τη στιγμή», η «απογοήτευση» είναι η πιο σύνηθες απάντηση με 48%, με την ανησυχία/φόβος/άγχος να ακολουθούν με 32,8%.

Τέλος, στην ιδεολογική τοποθέτηση, στην ερώτηση «σε μια κλίμακα (όπου το 1 = Αριστερά και το 7 = Δεξιά, πού τοποθετείτε τον εαυτό σας), η πλειοψηφία απαντά… κέντρο, ενώ σχεδόν ένας στους 5 λέει ότι «δεν έχει νόημα η ερώτηση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα