Το Ιράν εξετάζει την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία για την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών του Ερντογάν

Το Ιράν «θα εξετάσει» το ενδεχόμενο αποστολής στρατού στη Συρία, εφόσον η Δαμασκός το ζητήσει. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμπάς Αραγσί, η χώρα του οποίου διάκειται φιλικά προς την Συρία.

«Εάν η συριακή κυβέρνηση μάς ζητήσει να στείλουμε δυνάμεις στη Συρία, θα εξετάσουμε αυτό το αίτημα», είπε ο Αραγσί, σύμφωνα με τον λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν στο Telegram, που επικαλείται μία συνέντευξη στον αραβόφωνο ειδησεογραφικό site «Al-Araby al-Jadid».

Η δήλωση αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη που έχουν κάνει οι ιρανικές αρχές μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 27 Νοεμβρίου ομάδες εξτρεμιστών μουσουλμάνων εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ .

Τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαΐλ Μπαγαΐ είπε ότι η χώρα του σκοπεύει να διατηρήσει τους «στρατιωτικούς συμβούλους» που έχει στείλει στη Συρία, χωρίς να διευκρινίσει αν θα αυξηθεί ή όχι ο αριθμός αυτών των δυνάμεων.

Σιίτες μαχητές προσκείμενοι στο Ιράν βρίσκονται, επίσης, στη Συρία για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Άσαντ.

Πολλοί Ιρανοί αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί στη Συρία, κάποιοι σε μάχες, άλλοι από ισραηλινά πλήγματα. Επισκεπτόμενος τη Δαμασκό, τη Δευτέρα, ο Αραγσί διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα παράσχει «κάθε αναγκαία υποστήριξη» στη σύμμαχό της για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Η Τεχεράνη θεωρεί ότι αυτή η επίθεση εναντίον του συριακού καθεστώτος είναι μια αμερικανοϊσραηλινή συνωμοσία με στόχο την «αποσταθεροποίηση» της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...