Ο λογαριασμός του πραξικοπήματος στον ΣΥΡΙΖΑ: Εξαφάνιση στις δημοσκοπήσεις – Ψάχνουν κόσμο να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές

Στο τέλος της βραδιάς έρχεται ο λογαριασμός. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα έγιναν στο… συνεδριακό Γκάζι live με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του ρίχνουν τη «σκιά» τους στην Κουμουνδούρου. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε ήδη στις πρώτες μετρήσεις των δημοσκοπήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά σε επίπεδα που τον φέρνουν οριακά εντός της Βουλής.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, από το backstage των μετρήσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο είναι πως οι δημοσκόποι «δεν βρίσκουν» τον ΣΥΡΙΖΑ. Στα αστάθμητα αποτελέσματα η Κουμουνδούρου βρίσκεται κάτω από το 3%, «ακουμπά» το 2,5%, μια αποτύπωση που δείχνει την εκλογική αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, τον Στέφανο Κασσελάκη και την κυοφορούμενη πολιτική κίνηση που προανήγγειλε στα αστάθμητα αποτελέσματα τον «βρίσκουν» στο 6%, καταγράφοντας την δυναμική του.

Σε αυτό το κλίμα της κατάρρευσης που σημειώνεται για την Κουμουνδούρου το ερώτημα, πλέον, που μπαίνει είναι πόσοι τελικά θα ψηφίσουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή για την εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος. Με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο «μπαίνει δεν μπαίνει» στη Βουλή, το υπαρκτό σενάριο να προσέλθουν στην εσωκομματική κάλπη γύρω στις 30.000 θα αποτυπώσει τη μεγάλη απόσταση από τον πήχη των 50.000 ψηφοφόρων. Το «πρώτο μαξιλαράκι», δηλαδή, που βάζει η Κουμουνδούρου για την εσωκομματική διαδικασία. Μαζί, σε αυτό το σενάριο, θα αποτυπωθεί και η εκλογική καταστροφή του κόμματος σε μια διαλυτική πορεία που βαδίζει εδώ και καιρό.

Ντέρμπι Φάμελλου – Πολάκη

Με αυτά τα δεδομένα το ενδιαφέρον μετατοπίζεται, παράλληλα, στην αναμέτρηση Σωκράτη Φάμελλου και Παύλου Πολάκη, καθώς αυτοί οι δύο εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις ως τα φαβορί με τους Νικόλα Φαραντούρη και Απόστολο Γκλέτσο να μένουν πίσω, για το ποιος από τους δύο θα κερδίσει στην μάχη ηγεσίας.

Σύμφωνα, πάντως, με πολιτικούς αναλυτές το ντέρμπι Φάμελλου – Πολάκη μπορεί να κριθεί ακριβώς από το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνοντας, οι ίδιοι αναλυτές πως όσο μικρότερο είναι το εκλογικό κοινό αυξάνονται οι πιθανότητες επικράτησης του Παύλου Πολάκη. Μένει να δει κανείς, μετά τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, ποιος από τους δύο έχει «ρεύμα» και θα «τραβήξει» να τον προτιμήσουν οι ψηφοφόροι των Φαραντούρη και Γκλέτσου.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου