Τεράστια ανατροπή: Σε ποιον πουλάει το Open ο Ιβάν Σαββίδης – Προσύμφωνο 36,2 εκατ. ευρώ

Ανατροπή στην υπόθεση της πώλησης του πανελλαδικού τηλεοπτικού σταθμού Open, το οποίο ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Μετά τον Αλαφούζο, τον Βαρδινογιάννη, τον Κυριακού και τον Μαρινάκη, ένας ακόμη εφοπλιστής, αποκτά θέση και μάλιστα μέσω καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews και της Σόνιας Χαϊμαντά, το κανάλι διεκδικεί ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης ο οποίος δραστηριοποιείται στα media ήδη από το 2007.
Πιο συγκεκριμένα, μετά το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της πλευράς του Ιβάν Σαββίδη με τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο, ο Βίκτωρ Ρέστης κατέθεσε πρόταση για εξαγορά του καναλιού αντί 36,2 εκατ. ευρώ συν την ανάληψη των χρεών ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ήδη έχει συνταχθεί προσύμφωνο (υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο) για την εξαγορά, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της διατήρησης των όρων ως έχουν, στην ουσία ότι δεν θα προκύψουν και νέες οφειλές και χρέη κάτι που εξυπακούεται ότι θα αναδιαμορφώσει το τελικό τίμημα.
Ηδη δηλαδή βρίσκεται σε διαδικασία Due Dilligence στο κανάλι ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η διοίκηση θα αλλάξει άμεσα μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...