«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας: Πως σκέφτεται να ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κερδίζει τίποτα από την μεγάλη πτώση της ΝΔ

O ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει το αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης μετά το θέμα των πολλαπλών εστιών φωτιάς.

Αυτό «αποτυπώθηκε» και… επισήμως όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της GPO: η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με 34,5 (έναντι 36,5 που ήταν τον Ιούνιο), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,4 (έναντι 24,1)- μια καθαρή διαφορά της τάξης των 10 μονάδων, δηλαδή.

«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας...

Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι το τι προτίθεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως μεταδίδει το instanews.gr αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είδε τα νούμερα του κόμματός του ν’ ανεβαίνουν και ακόμα κι αν δεχθούμε πως υπάρχει μια απόκλιση της τάξης των 2-3 μονάδων μεταξύ γκάλοπ και πραγματικότητας, το νόημα δεν αλλάζει: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πίσω.

Η σοβαρή στάση που κράτησε στις κρίσεις της τελευταίας διετίας (κορωνοϊός, ελληνοτουρκικά, πυρκαγιές) ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να εκτιμήθηκε από τους ουδέτερους και τους… λογικούς, όμως είναι σαφές πως δε βοηθούν στο κλίμα πόλωσης και τον κάνουν να μην μπορεί ν’ ανεβάσει τα ποσοστά του.

Επομένως, είναι δεδομένο πως ο Τσίπρας θ’ ακολουθήσει τον… μονόδρομο: θ’ ανεβάσει τους τόνους από εδώ και πέρα προκειμένου να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα, μιας και οι επόμενες εθνικές εκλογές δεν είναι και τόσο μακριά.

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βγάλει εκλογικό λαγό από το καπέλο.

Θα τα καταφέρει όμως;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις