Μεγάλος νικητής ο Ντόναλντ Τραμπ – Κέρδισε με διαφορά τις αμερικανικές εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σήμερα προ των πυλών του Λευκού Οίκου, αφού κέρδισε τουλάχιστον τρεις αποφασιστικής σημασίας πολιτείες στη μονομαχία του εναντίον της Κάμαλα Χάρις, με το δίκτυο Fox News να τον ανακηρύσσει ήδη νικητή των εκλογών και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον να συγχαίρει τον «εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ».

Το Fox News είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που έχει ανακηρύξει τελικό νικητή τον πρώην πρόεδρο, όμως οι ευνοϊκές ενδείξεις για τον 78χρονο συσσωρεύονται πολύ γρήγορα τις τελευταίες ώρες.

Ο Τραμπ πρόκειται να μιλήσει στο Δυτικό Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα, όπου διεξάγεται η εκλογική βραδιά του.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο φέρεται να έχει νικήσει στην Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα και κυρίως στην Πενσιλβάνια, την πιο κρίσιμη από τις επτά αποφασιστικής σημασίας πολιτείες, σύμφωνα με τις προβολές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Προς το παρόν, ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται πρώτος με 262 εκλέκτορες έναντι 194 για την Κάμαλα Χάρις. Χρειάζεται 270 για να κερδίσει.

Οι προκαταρκτικές τάσεις δείχνουν ότι έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για να κερδίσει και άλλες, αν και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Άγνωστο παραμένει επίσης αν θα κερίσει τις περισσότερες ψήφους σε εθνικό επίπεδο, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εδώ και 20 χρόνια.

Στο ιστορικό πανεπιστήμιο των Αφροαμερικανών στην Ουάσινγκτον, το Χάουαρντ, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι υποστηρικτές της Κάμαλα Χάρις, η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο βαριά.

Η Χάρις έκανε γνωστό πως δεν θα κάνει αμέσως δηλώσεις, αλλά θα πάρει το λόγο αργότερα, σύμφωνα με ένα σύμβουλό της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1