Έντονες αντιδράσεις: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τους υποστηρικτές του Τραμπ «σκουπίδια»

Την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων προκάλεσαν χθες Τρίτη δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις οποίες φαίνεται να αποκαλεί «σκουπίδια» τους υποστηρικτές του υποψήφιου του κόμματος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν την Κυριακή ανέβηκε στη σκηνή, μεταξύ άλλων, και ο κωμικός Τόνι Χίντσκλιφ ο οποίος αποκάλεσε το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική, «νησί σκουπιδιών που επιπλέει στη μέση του ωκεανού».

Σε αυτή τη δήλωση του Χίντσκλιφ φαίνεται να αναφερόταν ο Μπάιντεν όταν μίλησε χθες μέσω zoom με ψηφοφόρους.

Στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο Δημοκρατικός πρόεδρος σχολίασε ότι οι Πορτορικάνοι «είναι καλοί, έντιμοι, ευυπόληπτοι άνθρωποι» και μετά φάνηκε να δηλώνει: «τα μοναδικά σκουπίδια που βλέπω να επιπλέουν είναι οι υποστηρικτές του (…) ο τρόπος που δαιμονοποιεί τους Λατίνους είναι εξωφρενικός», αναφερόμενος στον Τραμπ.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που ανήρτησε ο Λευκός Οίκος στο Χ, στη δήλωση του Μπάιντεν εμφανίζεται η κτητική απόστροφος στη λέξη υποστηρικτές, «supporter’s», κάτι που σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν συγκεκριμένα σε έναν υποστηρικτή του Τραμπ, πιθανόν τον Χίτσκλιφ.

«Τα μόνα σκουπίδια που βλέπω να επιπλέουν εκεί έξω είναι του υποστηρικτή του», ήταν η δήλωση του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο σχόλιο αυτό χωρίς να βάζουν την κτητική απόστροφο στη λέξη «υποστηρικτής» και γράφοντας «supporters», στον πληθυντικό, οπότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερόταν σε όλους τους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν έγραψε λίγο αργότερα στο Χ: «Νωρίτερα σήμερα αποκάλεσα τη γεμάτη μίσος ρητορική για το Πουέρτο Ρίκο που χρησιμοποίησε υποστηρικτής του Τραμπ στην προεκλογική του εκδήλωση στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν σκουπίδια, ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να τη χαρακτηρίσω. Ο τρόπος που δαιμονοποιεί τους Λατίνους είναι εξωφρενικός. Αυτό ήθελα να πω. Τα σχόλια σε αυτή την προεκλογική συγκέντρωση δεν αντικατοπτρίζουν το ποιοι είμαστε ως έθνος».

Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχασαν την ευκαιρία για να επιτεθούν στον Δημοκρατικό πρόεδρο και την υποψήφια του κόμματος στις εκλογές, την Κάμαλα Χάρις.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το παρουσιάσουν: ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις δεν μισούν απλώς τον πρόεδρο Τραμπ, απεχθάνονται τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς που τον υποστηρίζουν», σχολίασε η Κάρολιν Λίβιτ εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

«Η Κάμαλα θα πρέπει να απαντήσει σε αυτή την επονείδιστη επίθεση εναντίον δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών», πρόσθεσε.

Εξάλλου η προεκλογική ομάδα του Τραμπ έστειλε μέιλ στους υποστηρικτές του στο οποίο αναφέρει: «πριν λίγα λεπτά το αφεντικό της Κάμαλα, ο διεφθαρμένος Τζο Μπάιντεν, αποκάλεσε όλους τους υποστηρικτές μου σκουπίδια- αναφερόταν σε εσάς!».

«Μπορούν να σας αποκαλούν σκουπίδια τώρα, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ!», πρόσθετε το μέιλ.

Στο μεταξύ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, ο Τζ. Ντ. Βανς, έγραψε στο Χ ότι το σχόλιο του Μπάιντεν ήταν «αηδιαστικό» και πρόσθεσε: «Η Κάμαλα Χάρις και το αφεντικό της, ο Τζο Μπάιντεν, επιτίθενται στη μισή χώρα».

Μιλώντας στο Fox News χθες Τρίτη βράδυ ο ίδιος ο Τραμπ πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Χίντσκλιφ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι και ότι δεν θα έπρεπε να έχει ανέβει στη σκηνή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;