Τo PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) στην Άγκυρα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι πολίτες και οι δύο δράστες – μέλη του PKK, τους οποίους εξουδετέρωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια δημοσίευσε τα ονόματα των δύο δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε ως Αλί Ορέκ, ήταν μέλος του PKK και είχε την κωδική ονομασία «Ρότζερ» ενώ το όνομα της γυναίκας είναι Μίνε Σεβτζίν Άλτσιτσεκ, η οποία ήταν εξίσου μέλος της κουρδικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη Hurryiet, οι δύο δράστες της επίθεσης είχαν κατασκοπεύσει τον χώρο πριν πραγματοποιήσουν την επίθεση δημοσιεύοντας, μάλιστα, και μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται το ζευγάρι να κρατιέται χέρι-χέρι καταγράφοντας τα μέτρα ασφαλείας και τους χώρους των εγκαταστάσεων.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετά την επίθεση στην Άγκυρα βομβαρδίστηκαν 47 στόχοι, θέσεις της κουρδικής οργάνωσης PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας. Οι δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 12 άμαχοι κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Παράλληλα, εκδόθηκε πορτοκαλί συναγερμός για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας, ιδιαίτερα της Κωνσταντινούπολης. Τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται από τα αεροδρόμια ερευνώνται ενδελεχώς, όπως και η ταυτότητα των επιβατών.

Το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, αναφέρει το εξής: «Προσοχή στους επιβάτες μας, συνιστάται στους επιβάτες μας να προσέρχονται στον τερματικό σταθμό τουλάχιστον τρεις (3) ώρες πριν από τις πτήσεις τους, για την αποφυγή απώλειας χρόνου, που μπορεί να προκύψει λόγω πρόσθετων μέτρων που λαμβάνονται στα αεροδρόμια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ