Η ανταρσία τρομάζει τον Μητσοτάκη: Ποιον θα διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία

Με πειθαρχικά μέτρα επιχειρεί το Μαξίμου να καταστείλει την ανταρσία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα radar.gr, συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται τη διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βλάχου ο όποιος συγκρούστηκε μετωπικά στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ενώ δύο μέρες αργότερα είχε θερμό διάλογο με τον Τάκη Θεοδωρικάκο όταν τον κάλεσε να συμμετάσχει στην ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στην αναπτυξιακή πολιτική.

Οι σκληροί του Μαξίμου εκτιμούν ότι με τη διαγραφή του Γιώργου Βλάχου θα κατασταλεί η ανταρσία στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Βέβαια μια τέτοια κίνηση εμπεριέχει υψηλό ρίσκο με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής συνδέεται στενά με τον Κώστα Καραμανλή.

Μπορεί η διαγραφή του να εκληφθεί ως μήνυμα του Μαξίμου προς τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει κάθε επικοινωνία με το Μαξίμου, ενώ διαφοροποιείται σε μια σειρά από στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και κυρίως στα εθνικά θέματα και στον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί ποια άποψη θα επικρατήσει στο Μαξίμου όσον αφορά στον Γιώργο Βλάχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη σύγκρουση που είχε στη Βουλή με τον Κωστή Χατζηδάκη αποδόμησε συνολικά την κυβερνητική πολιτική ως προς το επίμαχο ζήτημα της διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Ισχυρίστηκε ότι τα funds δραστηριοποιούνται ασύδοτα και ότι οι δανειολήπτες μένουν απροστάτευτοι.

Είπε επίσης ότι ο νόμος δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Το Μαξίμου έχει θορυβηθεί γιατί οι αντάρτες βουλευτές προετοιμάζουν δύο ακόμη ερωτήσεις.

Η μία εξ αυτών αφορά στα εθνικά θέματα και ειδικά στη διαπραγμάτευση για τα 12 μίλια.

Πρόκειται για ομάδα βουλευτών που πρόσκεινται στους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι αποφασισμένοι να σφυροκοπήσουν την πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά.

Το Μαξίμου επιχειρεί χωρίς αποτέλεσμα να προσεγγίσει τους αντάρτες βουλευτές. Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο Μαξίμου τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο βουλευτής λίγες μέρες αργότερα σφυροκόπησε στη Βουλή την κυβερνητική πολιτική.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με πλαστές άδειες παραδίδει το 85% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Θεσσαλίας σε επιχειρηματίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Τα καλλιεργήσιμα φιλέτα του θεσσαλικού κάμπου χαρακτηρίζονται με πλαστά πιστοποιητικά εκτάσεις που δεν έχουν παραγωγικότητα, για να χρησιμοποιηθούν για φωτοβολταϊκά πάρκα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ