Η Γερμανία λέει «όχι» στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

«Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι μια εμπόλεμη χώρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος το γνωρίζει, δεν υπάρχει κάποια διαφωνία στο θέμα αυτό. Και η πρόσκληση συνήθως συνδέεται αρκετά γρήγορα με την ένταξη στο ΝΑΤΟ». Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο καγκελάριος της Γερμανίας στο ZDF.

Ο Όλαφ Σολτς απέρριψε το αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ζητά μετ’ επιτάσεως να ενταχθεί η χώρα του στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, στο πλαίσιο του «σχεδίου νίκης» απέναντι στη Ρωσία.

«Περιγράψαμε μια προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στις συνόδους του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και την Ουάσινγκτον αυτό το καλοκαίρι» υπενθύμισε ο Σολτς και πρόσθεσε: «Όμως, πιστεύω ότι πέρα από αυτό, δεν υπάρχει επί του παρόντος ανάγκη να ληφθεί νέα απόφαση».

Ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να αποτελέσει το ΝΑΤΟ εμπόλεμο μέρος στην σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας και υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την παράδοση στο Κίεβο γερμανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus, που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ