Δηλώσεις που θα προκαλέσουν σάλο από τον Γιώργου Παπανδρέου σε τουρκική εφημερίδα

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Oksijen ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, «τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Ομως, στο μέλλον του κόσμου δεν υπάρχει ούτε το πετρέλαιο, αλλά ούτε το αέριο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου και να δημιουργήσουμε μια νέα εταιρική σχέση».

Αναφερόμενος στον τότε ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «οι δύο είχαμε εστιάσει την προσοχή μας στις ανάγκες των πολιτών μας, αλλά και στα συμφέροντά μας. Την εποχή εκείνη υπήρχε η κρίση του Οτσαλάν, ήταν στην επικαιρότητα οι διαφορές στην Κύπρο και στο Αιγαίο».

«Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να φωνάζουμε από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και να γίνουμε οι ήρωες κάποιας μερίδας πολιτών των χωρών μας. Επιλέξαμε διαφορετική πορεία. Κάναμε πολικό αστέρα τα ζητήματα όπου μπορούμε να συνεργαστούμε και στραφήκαμε προς τα εκεί», κατέληξε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ