ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Σε οικονομικό αδιέξοδο και καθεστώς ασφυξίας τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Επιστολή που σοκάρει

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ομολογεί σε επιστολή του ο διευθυντής της left Media, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος. Μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλτσιος αποκαλύπτει ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με επιχειρηματία για την πώληση του ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά ομολογεί ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την Αυγή και το avgi.gr.

Προειδοποιεί δε ότι τα χρέη αυξάνονται και υπάρχει κίνδυνος ένταξης στον Τειρεσία, ενώ ρίχνει ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη, εμμέσως όμως και στη σημερινή διοίκηση, για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα οικονομικά προβλήματα.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Προς

Ράνια Σβίγκου, Γραμματέα Νίκο Παππά, Προέδρο κ/ο

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αφορά: Στην επιβίωση των Μέσων ενημέρωσης του Κόμματος, ήτοι των ραδιοσταθμών και της εφημερίδας «η Αυγή», τα οποία οικονομικά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Συντρόφισσες και σύντροφοι!

1.Η οικονομική κατάσταση στον Όμιλο των Μέσων Ενημέρωσης του Κόμματος είναι τραγική. Οι πιστωτές δεν δίνουν άλλα χρονικά περιθώρια. Οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν σχεδόν δύο μήνες και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

2.Οι δωρεές από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος δεν επαρκούν , ούτε καν, για την καταβολή των ενοικίων των γραφείων.

3.Οι επιταγές σε προμηθευτές της περιόδου Κασσελάκη αρχίσαν να σφραγίζονται. (Άμεσα κινδυνεύω να υπαχθώ, αν δεν έχω ήδη υπαχθεί – στο καθεστώς του ΤΕΙΡΕΣΙΑ).

4.Το τυπογραφείο και οι προμηθευτές του δημοσιογραφικού χαρτιού δεν έχουν περιθώρια άλλης πίστωσης. Δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούμε να τυπώσουμε την εφημερίδα της Κυριακής.

5,Οι εργαζόμενοι με ενημέρωσαν ότι θα αρχίσουν διαδοχικές απεργίες, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣΕΠΕ αύριο, αν δεν καταβληθεί ένα ποσό από τα δεδουλευμένα.

6.Οι ρυθμίσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία απωλέσθηκαν

7.Μετά την παραίτηση της Ομάδας Διαχείρισης και Διοίκησης του σ. Λευτέρη Αρβανιτη, παρά τις όποιες υποσχέσεις της ηγεσίας του Κόμματος, δηλαδή Στέφανου Κασσελάκη, δεν ορίσθηκε ποτέ νέα.

8.Ουδέποτε ασχολήθηκε η ηγεσία του Κόμματος με τη γνωστή οικονομική κατάσταση των Μέσων Ενημέρωσης του Κόμματος, παρά και ενάντια στις εισηγήσεις μου, από τον Οκτώβριο του 2023 και εντεύθεν, εκτός βέβαια των υποδείξεων για προσλήψεις δημοσιογράφων.

9.Όπως είναι γνωστό, η ηγεσία Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε στην εφαρμογή της απόφασης, περί αναστολής της καθημερινής έκδοσης της Αυγής, χωρίς να έχει διασφαλίσει το αναγκαίο ποσό για τις αποζημιώσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, με αποτέλεσμα να παραμένουν εδώ και μήνες όμηροι της ανευθυνότητας μας, παρά τις σχετικές υποσχέσεις που έδωσε δημόσια ο τότε Πρόεδρος του Κόμματος. Η συνέπεια αυτής της πράξης, επιπλέον, είναι να αυξάνονται, κάθε μήνας που περνά, οι οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους.

10.Από κομματικό πατριωτισμό ανέλαβα εδώ και ένα χρόνο και χειρίζομαι την Διοίκηση και Διαχείριση των Μέσων ενημέρωσης του Κόμματος. Δυστυχώς δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω, τους λόγους τους γνωρίζετε. Δεν πρέπει άλλο να κωφεύετε.

11.Οι προσπάθειες που έκανα αναζητώντας συμμάχους και χρηματοδότες για τη σωτηρία των κομματικών μέσων ενημέρωσης, ειδικότερα των ραδιοφωνικών σταθμών, δεν αποδίδουν όπως περιμέναμε. Για την Αυγή και την ιστοσελίδα avgi.g δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

  1. Οι συζητήσεις για τη μίσθωση, από γνωστή εταιρεία Ήχου και Εικόνας, των ρ/σ έχουν προχωρήσει αρκετά.

Ωστόσο, η ενδιαφερόμενη εταιρεία, θέτει ως προϋπόθεση, ότι μετά τη λήξη της μίσθωσης θα πρέπει να μεταβιβαστεί το 100% των μετοχών της “left Media A.E” σε αυτήν, έναντι ενός συμφωνημένου αντίτιμου, αφαιρουμένου βέβαια του ποσού, που θα δαπανήσει άμεσα η εταιρεία, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων έως του ποσού ύψους 1.500.000 ευρώ. (οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, προμηθευτές, αμοιβές, κλπ). Με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσεται το κόμμα από την χρηματοδότηση των ρ/σ.

Η μισθώτριά εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση της καταβολής της μισθοδοσίας του εναπομείναντος προσωπικού (15-16 δημοσιογράφους) για την παραγωγή του ενημερωτικού προγράμματος διάρκειας επτά (7) ωρών ημερησίως για λογαριασμό και με ευθύνη μας.

  1. Επειδή φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να πάρετε μια τέτοια απόφαση, σταθμίζοντας μόνο το πολιτικό κόστος και όχι το οικονομικό, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναζητηθεί το αναγκαίο ποσό για τη συνέχιση της λειτουργίας των, έως ότου η νέα ηγεσία αποφασίσει περί αυτού.
  2. Τέλος, σε διαφορετική περίπτωση, η μη λειτουργία τους, (λόγω απεργιών ή επίσχεσης εργασίας από τους εργαζόμενους) θα τα οδηγήσει στην απαξίωσή τους και στην καταστροφή. Το κόμμα, σε όποια ηγεσία και να καταλήξει, θα επωμισθεί, θέλει δε θέλει, τις τεράστιες οφειλές απέναντι στους εργαζομένους και στους προμηθευτές.

Εκλιπαρώ για άμεσες αποφάσεις σας, αναμενοντας οδηγίες.

Κων/νος Ι. Νικόλτσιος

Αθήνα, 23/10/2024»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ