Το πρόσωπο του Σινουάρ έγινε εξώφυλλο στο «Time»

To πρόσωπο του ηγέτη της Χαμάς, Γ.Σινουάρ έγινε εξώφυλλο στο «Time» και συγκεκριμένα απεικονίζεται να το καλύπτει ένα Χ, σε χρώμα κόκκινο, που συμβολίζει το τέλος μίας περιόδου.

Αυτό είναι το λιτό αλλά μεστό νοήματος εξώφυλλο του περιοδικού Time, κατάθεση σχολίου μετά την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς, γεγονός που προκάλεσε ανακούφιση στη διεθνή κοινότητα, με τις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για ένα βήμα πιο κοντά στη λήξη του πολέμου.

Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ προσπαθούσε πιθανότατα να φτάσει στην ανθρωπιστική περιοχή Αλ Μαουάσι δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα στη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας όταν σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού.

Μετά το θάνατό του, οι δυνάμεις των IDF εντόπισαν επίσης 40.000 σέκελ (10.780 δολάρια) στο σώμα του Γ.Σινουάρ, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από τα πυρά ενός τανκ στο σπίτι όπου κρυβόταν ο ηγέτης της Χαμάς την Τετάρτη.

Ένα από τα βλήματα του άρματος σκότωσε τον Γ.Σινουάρ, ο οποίος είχε εντοπιστεί να κινείται στη γειτονιά με δύο σωματοφύλακες.

Οι IDF πιστεύουν ότι ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης είχε αρχικά οδηγηθεί από τη Χαν Γιουνίς στη Ράφα λόγω της στρατιωτικής πίεσης των Ισραηλινών που τον υποχρέωσε να αισθάνεται εγκλωβισμένος και τον ανάγκασε να μετακινείται σε άλλες τοποθεσίες, παραμένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από το έδαφος, ενδεχομένως έως και το 90% του χρόνου του.

Μπάιντεν: Καλά νέα για τον κόσμο

Καλά νέα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Ο Μπάιντεν επισήμανε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει κυνηγήσει ηγέτες της Χαμάς, εντοπίζοντάς τους στις κρυψώνες τους και εξαναγκάζοντάς του σε φυγή.

Συμπλήρωσε ότι ήταν πρωτοφανές το γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε για τις επιχειρήσεις της υπόγειες σήραγγες, όμως ο θάνατος του Γ.Σινουάρ αποδεικνύει πως κανένας τρομοκράτης πουθενά δεν μπορεί να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη.

«Απευθύνομαι στους Ισραηλινούς φίλους μου και λέω χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία σημαδιακή μέρα ανακούφισης, φέρνοντας στη συλλογική μνήμη τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την επιδρομή για τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Μάλιστα, ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η Χαμάς δεν θα μπορεί πια να οργανώσει τόσο ευρεία επιχείρηση εξόντωσης όπως εκείνη της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

Κάμαλα Χάρις: Βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο για τερματισμό του πολέμου

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Όπως τόνισε, ο θάνατος του Σινουάρ συνιστά «ξακάθαρη πρόοδο και μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο».
«Η Χαμάς έχει αποδεκατιστεί και η ηγεσία της έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα. Αυτή η στιγμή μάς δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουμε επιτέλους προς τη λήξη του πολέμου στη Γάζα» πρόσθεσε η Χάρις.

Συμπλήρωσε ότι ο πόλεμος πρέπει να λήξει με ένα ασφαλές Ισραήλ, με τους ομήρους να έχουν απελευθερωθεί, με την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα να έχει εκτονωθεί και τους Παλαιστινίους να έχουν αποκτήσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

«Είναι πια ώρα να πορευόμαστε με μία αποδυναμωμένη Χαμάς. Δεν θα παραιτηθούμε από τους στόχους μας και θα εργάζομαι πάντα με στόχο τη δημιουργία ενός φιλειρηνικού μέλλοντος με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους» τόνισε η Χάρις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...

Παγκόσμια οικονομική κατάρρευση αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν – Η ανάλυση της Citigroup

Καθώς η προοπτική μιας διευρυμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή...