Η πλατφόρμα που θα κατεβάσει (πανικόβλητος) ο Αλέξης Τσίπρας και το σχέδιο της διαπλοκής που χάλασε με τη συντριβή του Χάρη Δούκα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Όσοι παρακολουθείτε τακτικά ή μόνιμα τη στήλη έχετε ενημερωθεί εδώ και πολλούς μήνες για το σχέδιο των διαπλεκόμενων συμφερόντων το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο οποίος θα προερχόταν από την ρευστοποίηση ή τελική διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση του Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ.

Αντικειμενικός σκοπός του σεναρίου που απεργάζονταν κύκλοι σε έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο και σε τουλάχιστον δύο τραπεζικά ιδρύματα ήταν να επιβληθεί ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας ως ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα – κατασκευάσματος της διαπλοκής. Πολλοί πίστεψαν λανθασμένα ότι ο τελικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί απλά ένας ελεγχόμενος αντίθετος πόλος, ένα κεντροαριστερό αντίβαρο στην δυσανάλογη για τη συστημική ευστάθεια ισχύ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απεριόριστη, ελλείψει αντιπολίτευσης, δύναμη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως προέκυψε από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, τρόμαξε ακόμη και τους φίλους του, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το σύστημα Μητσοτάκη θα μπορούσε να σχεδιάσει τον καταστατικό χάρτη των “δουλειών” σύμφωνα με τις δικές του αντικειμενικές επιδιώξεις και χωρίς βέβαια να αισθάνεται απειλή από τους ισχυρούς οικονομικούς πόλους των δομημένων συμφερόντων.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς με… μελλοντικό ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα θα αποτελούσε τον δεύτερο – μετά τη ΝΔ – πόλο συναίνεσης στην επιβολή δοτού πρωθυπουργού σε μελλοντικές συνθήκες νέας σφοδρής οικονομικής κρίσης και πολιτικής αστάθειας. Ας πούμε ότι αυτός ο πρωθυπουργός θα ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συνδέεται με το κομμάτι της τραπεζικής διαπλοκής που επιτίθεται με σφοδρότητα στον Στέφανο Κασσελάκη και που απεργάζεται τα σενάρια της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, ενός Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει συνθηκολογήσει με εκείνα το σύμπλεγμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που τον είχαν πολεμήσει με λύσσα κατά το παρελθόν.

Ωστόσο, αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του σχεδίου ήταν η εκλογή του Χάρη Δούκα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο σχεδιασμός – όπως έχουμε περιγράψει εδώ στο PERIODISTA.GR – περιλάμβανε την αποκαθήλωση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (εκεί δίνεται μάχη) και του Νίκου Ανδρουλάκη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ήταν κρίσιμες και τελικά τις κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα διατηρήσει μεν το ΠΑΣΟΚ, ως στεγανοποιημένο μικρομάγαζο με συγκεκριμένο ταβάνι εκλογικής δύναμης, αλλά σίγουρα θα αποτρέψει το να γίνει παραμάγαζο της διαπλοκής, όπως θα γινόταν με τον ήδη αποτυχημένο Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος φέρεται να είχε ντιλάρει με κάποιους εκ των πραξικοπηματιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ήττα του Χάρη Δούκα έβαλε ταφόπλακα στο παραπάνω σχέδιο της διαπλοκής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν οι πραξικοπηματίες του ΣΥΡΙΖΑ, που αγωνίζονται για να κρατήσουν τις καρέκλες και τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης, αντιλήφθηκαν – παραμονές του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – ότι ο Χάρης Δούκας θα έχανε και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κέρδιζε, δρομολόγησαν τις άθλιες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αποκλεισμού του ανερχόμενου Στέφανου Κασσελάκη από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας, όπως πληροφορείται η στήλη, είναι πανικόβλητος στο παρασκήνιο. Πανικόβλητο είναι και το σύστημα των loosers που τον περιβάλλει. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Είναι το ίδιο σύστημα που οδήγησε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριβή των διπλών εθνικών εκλογών του 2023. Είναι το ίδιο σύστημα που οδήγησε στην εσωκομματική συντριβή την Έφη Αχτσιόγλου. Είναι το ίδιο σύστημα που υπονομεύει σταθερά και πολεμά τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι το ίδιο σύστημα που πόνταρε στην αστεία υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. Είναι το ίδιο σύστημα το οποίο χάνει πάντοτε. Είναι το ίδιο σύστημα που θα ηττηθεί ξανά.

Μετά τη συντριβή και του σχεδίου της διαπλοκής, ο Αλέξης Τσίπρας εξάντλησε το όποιο πολιτικό κεφάλαιο είχε. Δεν γνωρίζω ποιες εγγυήσεις είχε λάβει ότι ο σχεδιασμός της διαπλοκής θα εξελισσόταν ως μία γραμμική διαδικασία που θα είχε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο Κλαούζεβιτς έγραφε ότι ακόμη και η καλύτερη στρατηγική μπορεί να ανατραπεί την ώρα της μάχης. Τώρα, οι πραξικοπηματίες του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται για να κρατήσουν το… φαΐ που τους προσφέρει η κρατική επιχορήγηση. Ο δε Αλέξης Τσίπρας θα αγωνιστεί να κρατηθεί στο προσκήνιο μέχρι οι επιχειρηματίες και τραπεζίτες φίλοι του να του φέρουν ένα ακόμη θνησιγενές σχέδιο στο τραπέζι. Στην εκδήλωση του Ινστιτούτου, μας πληροφορούν οι δημοσιογράφοι-παρατρεχάμενοί του, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει μία πλατφόρμα. Κανένας δεν νοιάζεται πλέον. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλήρως απαξιωμένος στη συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου, που τον είδε να ενορχηστρώνει πραξικοπηματικές ενέργειες σε βάρος της εκλεγμένης από τη βάση ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που τον είδε ταπεινωμένο να συνθηκολογεί με τους τραπεζίτες που τον πολέμησαν, που διάβασε ότι ζήτησε συγγνώμη για το σκάνδαλο Novartis.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλατφόρμα αυτή “διαφημίζεται” έντονα τις τελευταίες ώρες με τρόπο που προδίδει άγχος. Άγχος που δημιουργείται μετά την ήττα του Χάρη Δούκα που οδήγησε στο ναυάγιο των σχεδίων της διαπλοκής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...