Έκθετη η Σβίγκου από τις αποκαλύψεις: Έφεραν μέλος της Νέας Αριστεράς και φίλο της Αχτσιόγλου για να ψηφίσει υπέρ της μομφής κατά Κασσελάκη

Τα απίθανα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ενέργειες της πλειοψηφικής ομάδας που έχει πάρει το τιμόνι του κόμματος, δεν έχουν τέλος.

Το topontiki.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε απομακρυνθεί από το κόμμα εδώ και μήνες και συμμετείχε ανοιχτά στις προεκλογικές δραστηριότητες της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές – ήταν σε εκδήλωση με την Έφη Αχτσιόγλου, μοίραζε ως και φυλλάδια -, «επιστρατεύτηκε» στην κρίσιμη συνεδρίαση του οργάνου στις 8 Σεπτεμβρίου και ψήφισε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Καίτοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή στην πραγματικότητα και στους κόλπους ενός άλλου, συμμετείχε στη λήψη της πιο κρίσιμης ίσως απόφασης για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ!

Πρόκειται για τον καταγόμενο από την Ηλεία, Σπύρο Λαμπρινό, ο οποίος ήταν στον κατάλογο των μελών που κλήθηκαν και ψήφισαν από τηλεφώνου σε εκείνη την, υποτίθεται μυστική, διαδικασία.

Για το γεγονός ότι ο κ. Λαμπρινός είχε πάψει εδώ και καιρό να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και να δραστηριοποιείται στη Νέα Αριστερά, είχε ενημερωθεί ήδη από τον Μάιο η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Τη σχετική ενημέρωση είχε κάνει με κάθε λεπτομέρεια στην κυρία Σβίγκου, ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας Βασίλης Καρναρής, χωρίς όμως να εισπράξει οποιαδήποτε απάντηση.
Τουναντίον.

Ο κ. Λαμπρινός αντί να απομακρυνθεί δια της νομίμου οδού από την κεντρική επιτροπή – δεν έχει ανακαλυφθεί πουθενά στον κόσμο ακόμα η παρουσία κάποιου σε δύο κόμματα ταυτόχρονα – παρέμεινε τυπικά στο όργανο, χωρίς να συμμετάσχει στο μεταξύ στις συνεδριάσεις του.
Λόγω της αποχώρησής του ουσιαστικά εκείνο το διάστημα και συμπόρευσης με την Νέα Αριστερά, δεν είχε γίνει μέλος της κίνησης των 87, ούτε είχε υπογράψει το κείμενο των 100 με την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πιθανόν γνώριζαν ότι είχε αποχωρήσει από το κόμμα και ήταν πλέον κοντά στη Νέα Αριστερά.
Αλλά στην κρίσιμη ψηφοφορία – παρωδία, τον θυμήθηκε η κυρία Σβίγκου στην προσπάθεια να διαμορφωθεί η αναγκαία πλειοψηφία έγκρισης της πρότασης μομφής. Κλήθηκε λοιπόν τηλεφωνικά και ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής. Και κάπως έτσι προέκυψε η έγκριση της καθαίρεσης.

Ήτοι, στην πραγματικότητα εκείνη η ψηφοφορία δεν αντέχει ως διαδικασία σε καμία σοβαρή κριτική: Ένα μέρος των μελών της ΚΕ ψήφισε «μυστικά» σε κάλπη, ένα άλλο ψήφισε ολοφάνερα στα τηλέφωνα, τώρα αποδεικνύεται ότι ψήφισαν και άνθρωποι που βολτάρουν σε άλλα κόμματα και στα διαλείμματα περνούν και καθαιρούν προέδρους.

Και επιπλέον παίρνουν μέρος και στη μάχη για την εκλογή νέου προέδρου!

Διότι η ιστορία έχει και συνέχεια: Ο κ. Λαμπρινός μετά από εκείνη την πρωτόγνωρη ψηφοφορία επέστρεψε πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράφει την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος άλλωστε έχει απευθύνει κάλεσμα σε όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν και μάλλον ο κ. Λαμπρινός δεν χρειάστηκε καν να κάνει κάποια μεγάλη διαδρομή. Τόσο καιρό ήταν στη ΝΕΑΡ, αλλά και σε επιφυλακή στα… σύνορα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...