Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και το σπίτι του 1.200.000 ευρώ που αγόρασε ο… χορτάτος Βασίλης Κικίλιας

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θυμάται τον επί έτη σάλο που είχε ξεσπάσει όταν είχε αποκαλυφθεί η αγορά της πολυτελούς κατοικίας στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Τώρα από δημοσιεύματα έγινε γνωστό ότι ο Βασίλης Κικίλιας αγόρασε πολυτελή οικία απέναντι από το Χίλτον, έναντι του ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ. Δεν είναι παράνομο. Δεν είναι κακό. Είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε, λέει, έξαλλος. Αλλά, σιγά μην τον νοιάζει τον Κικίλια. Εδώ δεν τον κούνησε ο πρωθυπουργός με την πυρκαγιά το καλοκαίρι να κοντεύει να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, τώρα θα τον κουνήσει.

Ποιος αμφιβάλει πως αν στη θέση του Βασίλη Κικίλια κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο, από άλλον πολιτικό χώρο, τότε τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών θα έπαιζαν το θέμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα ξεσκόνιζαν την υπόθεση και οι εφημερίδες θα είχαν την αγορά της πολυτελούς κατοικίας πρωτοσέλιδη; Κανένας δεν αμφιβάλει. Ακόμη και οι απαντήσεις του Βασίλη Κικίλια να φαίνονται πειστικές, θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μία δημοσιογραφική έρευνα. Αλλά, ποιος θα την κάνει; Τα ταϊσμένα από το σύστημα Μητσοτάκη ή τα δήθεν “αριστερά” ΜΜΕ που έρευνα κάνουν μόνο όταν είναι να ψάξουν το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη;

Διαβάστε παρακάτω σχετικά με την υπόθεση, όπως σας τα έγραφα το πρωί:

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ

Σάλος ξέσπασε χθες με την αποκάλυψη ότι υπουργός – ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ – της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησε στην αγορά υπερπολυτελούς ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Φυσικά έγινε χαμός και άρχισαν να ψιθυρίζονται ονόματα και να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Να, ας πούμε μία από αυτές δημιουργήθηκε από την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη σε σχετική αναφορά του Παύλου Πολάκη, για άγνωστο, ωστόσο, υπουργό. Αλλά όχι, δεν είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αγόρασε την υπερπολυτελή κατοικία.

Ο υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η στήλη BigMouth της ιστοσελίδας powergame που είχε κάνει και την αρχική αποκάλυψη.

Δείτε τι γράφει η στήλη σήμερα:

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ

Πριν από δύο μέρες η στήλη αποκάλυψε ότι εν ενέργεια υπουργός της κυβέρνησης προσφάτως προχώρησε στην αγορά ακινήτου σ’ έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της πρωτεύουσας. Επειδή, λοιπόν, το όλο θέμα έχει λάβει εκρηκτικές (όπως θα έλεγαν κάτι παλιοί και καλοί δημοσιογράφοι) διαστάσεις και επειδή δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αδικώ ανθρώπους, αποφάσισα να αποκαλύψω (σήμερα) το ονοματεπώνυμο του εν λόγω κυβερνητικού αξιωματούχου. Πρόκειται για τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, που, γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι την Αθήνα, έκρινε ότι αποτελούσε επενδυτική (εκτός των άλλων) ευκαιρία η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου. Με δεδομένο ότι μιλάμε για διαμέρισμα που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, δεν χρειάζεται να σας πω εγώ, ο ολίγον και αρνητικά προκατειλημμένος με τον συγκεκριμένο υπουργό, ότι πρόκειται περί σοβαρής επένδυσης. Μάλιστα, επειδή είμαι (εκτός των άλλων) και ζηλιάρης, δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα και εγώ να βρω μια αντίστοιχη ευκαιρία. Ένα διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικών, εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας, κι ας το πλήρωνα ακριβότερα από τον Κικίλια. Θα έπαιρνα δάνειο απ’ αυτά τα καινούργια που διαφημίζει η Attica Bank των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου. Θα πήγαινα αυτοπροσώπως στη Βρεττού. Επανέρχομαι, όμως, στην αγορά του ακινήτου από τον υπουργό Κικίλια, για να σας πω ότι με βάση το Πόθεν Έσχες δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε, αν και έμαθα ότι με βαριά καρδιά, μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα.

Το νόμιμο και το ηθικό
Αφού ξεκαθάρισα ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα με τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας, σπεύδω να σας μεταφέρω τη γνωστή κακία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες εντός και εκτός κυβέρνησης. Ότι δηλαδή μπορεί και είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό. Αν κατάλαβα καλά, οι «εχθροί» του Κικίλια, που προφανώς και τον περίμεναν στη γωνία, θέτουν την ηθική διάσταση του θέματος, επειδή, λέει, δεν νοείται υπουργός, αυτήν τη δύσκολη εποχή, ν’ αγοράζει σπίτι σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας. Προφανώς όλοι αυτοί θα προτιμούσαν να πάει και ν’ αγοράσει σπίτι στην Πλατεία Αττικής ο άνθρωπος. Ο απόλυτος λαϊκισμός. Προσωπικά, αν και ζηλεύω, βγάζω το καπέλο στον ψηλό της κυβέρνησης, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε και καριέρα στην πολιτική να κάνει και να νοικοκυρευτεί. Όλα τα υπόλοιπα δεν τα πολυκαταλαβαίνω και σε λίγο δεν θα έχουν και (απολύτως) καμία αξία.

Η αντίδραση του Μαξίμου
Από τη Δευτέρα, που σας αποκάλυψα το θέμα, ομολογώ ότι μονοπωλεί τις κυβερνητικές συζητήσεις. Γι’ αυτό και αναμένω με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της κεντρικής κυβέρνησης μετά και τα σημερινά αποκαλυπτήρια του ονόματος του υπουργού. Αν, δηλαδή, ο πρόεδρος Μητσοτάκης, θα ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό του ή αν θα αφήσει ένα αμιγώς προσωπικό ζήτημα, που αφορά τον Κικίλια, να ξεφουσκώσει. Από αίσθηση και μόνο, προδικάζω μια ιδιαιτέρως ζεστή μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείω να υπάρξουν δηλώσεις και από τον ίδιο τον υπουργό. Για όλα αυτά μείνετε συντονισμένοι και, όπως σας έχω γράψει κατ’ επανάληψη, εδώ ό,τι διαβάζετε είναι αλήθεια, παρά το γεγονός ότι πριν από κάμποσο καιρό αυτή η πραγματικότητα αμφισβητήθηκε δημοσίως από την Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγο του υπουργού με το ακίνητο στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Δείτε και την απάντηση του Βασίλη Κικίλια:

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, αν και το τελευταίο «κρούσμα» ξεχωρίζει γιατί δηλώνει, και μάλιστα ευθαρσώς, την εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένεια μου.

Επειδή, όμως πάλι απέτυχαν να «βγάλουν λαβράκι», καθώς πάντα λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια, με το όνομα και την υπογραφή μου, ώστε οι Αρχές, η Βουλή, ο Τύπος και οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να με ελέγχουν, τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν το θέμα στο πεδίο της δεοντολογίας, της ηθικής κλπ.

Καθαρές κουβέντες: Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή.

Στην πολιτική μπήκα «χορτάτος» χάρη στην οικογένεια και την καριέρα μου και σκοπεύω όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους να συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι βαθιά όσους με στηρίζουν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...