Αποκάλυψη: Μαύρη εργασία δικηγόρων στη Eurobank και πογκρόμ απομακρύνσεων από τη νομική υπηρεσία – Ποιοι και πως έφυγαν από την πίσω πόρτα

Μια απίστευτη ιστορία που διαδραματίζεται στην Eurobank φέρνει σήμερα στο φως το PERIODISTA.GR. Μία ιστορία που δείχνει ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και νόμος είναι το δίκιο του τραπεζίτη.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει πογκρόμ απομακρύνσεων δικηγόρων από τη νομική υπηρεσία της Eurobank που στεγάζεται στην οδό Πανεπιστημίου. Το πογκρόμ όμως σχετίζεται με τον τρόπο που απασχολούσε τους δικηγόρους που απομακρύνονται η Eurobank καθώς σχετικά πρόσφατα μετά από καταγγελία υπήρξε επίσκεψη της Επιθεώρησης Εργασίας και τους έβγαζαν από τις πίσω πόρτες για να μην τους βρουν μέσα οι ελεγκτές. Βέβαια το πως οι… υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν ότι έφτασε η Επιθεώρηση και πρόλαβαν να τους βγάλουν έξω είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει προσεχώς.

Μπροστά στον κίνδυνο να εκτεθεί η Τράπεζα και με εντολή Καραβία – ο οποίος κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα, ενώ έχει πλήρη γνώση όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PERIODISTA.GR – αποφασίστηκε η απομάκρυνση αντί να υπάρξει «νομιμοποίηση» της απασχόλησης. Και αυτό διότι υπήρχε ο κίνδυνος, με την νομιμοποίηση, να προκύψουν θέματα και να εγερθούν άμεσα και μελλοντικά μεγάλες απαιτήσεις σε βάρος της Τράπεζας.
Ποιο, όμως, ήταν το πρόβλημα. Η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολούσε δικηγόρους με προφορική έμμισθη εντολή ( απίστευτη πατέντα) δηλαδή χωρίς καμία σύμβαση. Παρ όλα αυτά τους πλήρωνε κάθε μήνα με σταθερή αμοιβή με μπλοκάκι και τους υποχρέωνε να έχουν καθημερινή παρουσία στα γραφεία της. Ο κάθε δικηγόρος είχε το δικό του γραφείο αλλά και εταιρικό email. Παρ όλα αυτά σύμβαση δεν υπήρχε και ουσιαστικά με βάση τον τρόπο πληρωμής φαινόταν να τους απασχολεί ως εξωτερικούς συνεργάτες.

Βέβαια δεν τους άφηναν να υπογράφουν δικόγραφα, αλλά τους είχαν για τη… λάντζα ώστε να δίνουν έτοιμη δουλειά στους νόμιμα εργαζόμενους δικηγόρους της τράπεζας. Εδώ έχουμε και παραβίασητ ου Κώδικα δικηγόρων αλλά αυτά πρέπει να είναι ψιλά γράμματα για τον Δημήτρη Βερβεσσό.

Οι απομακρύνσεις των δικηγόρων όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και οι θιγόμενοι απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Έτσι από την τράπεζα έχουν αρχίσει να «ρίχνουν τυριά» όπως μια έξτρα αμοιβή για την απομάκρυνση που δεν τη λένε αποζημίωση, αλλά βοήθεια και τιμολογείται ως δικηγορική αμοιβή (αν οι αρχές ψάξουν τις αμοιβές είναι βέβαιο ότι αυτές δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν) και στην πραγματικότητα είναι ψίχουλα μπροστά σε μια αποζημίωση απόλυσης. Τα τυριά δεν τελειώνουν με την έξτρα αμοιβή αλλά συνεχίζονται με υποσχέσεις για μελλοντική συνεργασία εξωτερικού συνεργάτη και άλλα τέτοια.
Η Νίκη Κεραμέως πάντως κόπτεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και μας κοροϊδεύει κατάμουτρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...