Καρανίκας: Δημοκρατία εναντίον αριστερής ολιγαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε παρέμβασή του για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Καρανίκας σημειώνει τα ακόλουθα:

Δημοκρατία εναντίον αριστερής ολιγαρχίας στον Συριζα ΠΣ (σε 1’).
Η Δημοκρατία δεν έχει να κάνει με την πολιτική επάρκεια των πολιτών αλλά με την ισότιμη δυνατότητα για την συμμετοχή σε όλα τα αξιώματα, να εκλέγει και να εκλέγεται.
Κάθε εμπόδιο και κάθε υποτίμηση προς πολίτη είναι ολιγαρχική πράξη που μέχρι στιγμής στην Νεωτερικότητα καταχωρείται ως ρατσιστική, αυταρχική και στο πρόσφατο παρελθόν το λέγαμε φασιστική πράξη.
Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν είναι αυτόνομο ιδεολογικό πολιτικό κοινωνικό σύστημα και εν υπάρχει σε όλα τα συστήματα και αυτό είναι ιστορικά εμφανές εκτός από τον κόσμο της αυταρχικής Δεξιάς και στον κόσμο της αυταρχικής Αριστεράς και σε όλες τις γραφειοκρατίες.
Τελευταίο ελληνικό παράδειγμα είναι τα 87 στελέχη της γραφειοκρατίας του συριζα που μάζεψαν υπογραφές για να κάνουν πολιτικό πραξικόπημα και έτσι να ακυρώσουν τον πρόεδρο Κασσελακη και τον λαό που τον στήριξε, στο όνομα ενός καταστατικού που ερμηνευτικέ κατά το δοκούν και βάση συσχετισμών μετατρέποντας το σε κουρέλι που καλύπτει την γύμνια τους και την ξετσιπωσιά τους. Αδίστακτοι.
Τα στελέχη της αυτοαναφορικής γραφειοκρατίας του Συριζα ΠΣ έχουν την βάση τους και το μυαλό τους στο ένδοξο 🎉κομματικό κομμουνιστικό παρελθόν της αριστεράς που αποτελει το παρόν τους που ταυτόχρονα είναι και το αδιέξοδο τους και όπως ειναι επόμενο ξέρουν απο ραδιουργίες, αυταρχικότητες και πραξικοπήματα.
Αυτό που πρεσβεύουν οι βαρωνίες του συριζα δεν είναι αριστερά , αλλά η τράπεζα που τους κρατάει ζωντανούς πολιτικά ψυχολογικά και σαφέστατα οικονομικά.
Συστράτευση στο κόμμα για να στηρίξουμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε ο συριζα από επιχείρηση ατομικών συμφερόντων και στρατηγικών να μετατραπεί σε κόμμα των μελών.
Εξάλλου όπως λέει και η απόφαση της ΚΕ και δεν το πήραν χαμπάρι καθώς τίποτα δεν διαβάζουν όταν ψηφίζουν και υπογράφουν, ο Συριζα ΠΣ έγινε κόμμα των μελών από την στιγμή που τα μέλη ψήφισαν για πρόεδρο όπως έγινε στις τελευταίες δυο εκλογές προέδρου.
Αυτή την δυνατότητα βρίζουν όπου βρεθούν και σταθούν και θα το ακυρώσουν οπως ακύρωσαν και τον Τσιπρα πολιτικά, αλλά ο Τσιπρας δεν το έχει πάρει χαμπάρι προφανώς.
Στηρίζουμε τον σύντροφο προεδρο
Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis σε όλες τις κομματικές διαδικασίες ώστε να κάνουμε ένα κόμμα δημοκρατικό, κόμμα των μελών και οχι κόμμα ολιγαρχιών με την Ελίτ και τις ιερές αγελάδες που από κοινού σκίζονται στη σκιά των ιερών τοτέμ τους.
Για ένα ζωντανό δημοκρατικό κόμμα της αριστεράς θελουμε ελεύθερους πολίτες και οχι χειραγωγημένη μάζα ακόλουθων της νομενκλατούρας.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...