Η κυβέρνηση των funds θέλει να «σπάσει» την ιδιοκτησία της μεγάλης ελληνικής οικογένειας Βαρδινογιάννη στα διυλιστήρια;

Η Πυθία αποκαλύπτει

Τα ΜΜΕ προσεγγίζουν μόνο επιφανειακά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, γύρω από την “πατριαρχική”, έτσι την αποκαλούν, μεγάλη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια και τη Motor Oil. Στέκονται αποκλειστικά στο ψυχρό κλίμα ή – αν θέλετε – στο συγκρουσιακό πλαίσιο που χαρακτηρίζουν στην παρούσα συγκυρία τη σχέση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σύμπλεγμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που συγκροτούν το σύστημα Μητσοτάκη, και την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Οι ψυχρές σχέσεις ή οι παρασκηνιακές εχθροπραξίες ανάμεσα στο σύστημα Μητσοτάκη και στους Βαρδινογιάννηδες είναι η πιθανή συμπτωματολογία ή το αποτέλεσμα ευρύτερων διαδικασιών και παρασκηνίου, που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. Ακόμη και αν μάθουμε, ίσως δεν υπάρχει η δυνατότητα επαρκούς στοιχειοθέτησης. Εξάλλου μία τέτοια αναζήτηση προϋποθέτει την… βύθιση του ερευνητή σε σκοτεινές περιοχές, όχι σε γκρίζες ζώνες, αλλά σε σκοτεινά “ύδατα”.

Ίσως πάλι η τελική έκβαση των παρασκηνιακών διεργασιών να δώσει τις τελικές απαντήσεις.

Όσα θα διαβάσετε από εδώ και πέρα συζητιούνται έντονα σε κύκλους περιορισμένων ατόμων.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Υπάρχουν ισχυρά συστήματα εντός και κυρίως ΕΚΤΟΣ Ελλάδος που θέλουν να κάνουν την Motor Oil πολυμετοχική; Υπάρχουν δηλαδή κύκλοι που πιέζουν με διαφόρους τρόπους για την είσοδο fundς στα διυλιστήρια, ώστε ο χαρακτήρας της Motor Oil να διεθνοποιηθεί, ώστε η Motor Oil να εγκαταλείψει το μοντέλο της ισχυρής οικογενειακής “επιχείρησης, ώστε να εγκαταλείψει δηλαδή ένα μοντέλο παρωχημένο στις μέρες μας που παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες; Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ και αν προχωρήσουν τέτοιου είδους σχεδιασμοί τότε αυτό το ενδεχόμενο σημαίνει ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα χάσει τη βασική ιδιοκτησία, κρατώντας ωστόσο ένα μερίδιο.

Λένε ότι το πρότυπο είναι το μοντέλο μετοχοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων.

Λένε ότι υπάρχουν κέντρα που θέλουν να αφαιρέσουν το απόλυτο έλεγχο των διυλιστηρίων από την Οικογένεια Βαρδινογιάννη πριν από την εποχή του… υδρογόνου.

Ρωτάνε κάποιοι: Ποιος είναι ο ρόλος του συστήματος Μητσοτάκη με τις διεθνείς διασυνδέσεις;

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ο Βαρδινογιάννης γίνεται ο «Πατριάρχης» και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δίνοντας ραντεβού με το μέλλον

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...