Αποκάλυψη-βόμβα: Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός και μετά οι Ισραηλινοί τον δολοφόνησαν

Περιπλέκεται η υπόθεση γύρω από τα κίνητρα της δολοφονίας του Χασάν Νασράλα η δήλωση-«βόμβα» του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου, την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί με «κομμένη» την ανάσα την κατάσταση στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ έπεσε νεκρός μετά από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών δυνάμεων στη Βηρυτό, με τον θάνατό του να σηματοδοτεί χάος και αβεβαιότητα στον Λίβανο, ενώ παράλληλα αποτέλεσε επίδειξη δύναμης του Ισραήλ προς το Ιράν.

Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις του Λιβανέζου ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ στο CNN, έρχονται να ανατρέψουν τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι ο Νασράλα σχεδίαζε πόλεμο. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είχε κάνει συμφωνία για εκεχειρία 21 ημερών με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την επίθεση με τους βομβητές, κι ενώ όλα τα κράτη καλούσαν για αποκλιμάκωση. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο Λιβανέζος ΥΠΕΞ, αφού συμφώνησε για κατάπαυση του πυρός, δολοφονήθηκε.

«Συμφώνησαν απόλυτα. Ο Λίβανος αποδέχτηκε την κατάπαυση του πυρός, αλλά σε συνεννόηση με τη Χεζμπολάχ. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ναμπίχ Μπέρρι, συνεννοήθηκε με τη Χεζμπολάχ και ενημερώσαμε τους Αμερικανούς και τους Γάλλους για το τι συνέβη. Και μας είπαν ότι ο Νετανιάχου επίσης συμφώνησε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ προσθέτοντας ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, Άμος Χοκστέιν, ετοιμαζόταν να μεταβεί στον Λίβανο για την διαπραγμάτευση της εκεχειρίας.

«Μας είπαν ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε σε αυτό και στη συνέχεια λάβαμε και τη συμφωνία της Χεζμπολάχ για αυτό και ξέρετε τι συνέβη από τότε» είπε αναφερόμενος στη δολοφονία του Νασράλα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ υποστήριξε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ γιατί σχεδίαζε πόλεμο σε βάρος του. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε τον Νασράλα ότι κινδυνεύει και τον κάλεσε να απομακρυνθεί από τον Λίβανο και να βρει καταφύγιο στο Ιράν. Ιρανός αξιωματούχος είχε αποκαλύψει στο Reuters ότι το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της Χεζμπολάχ και σχεδίαζαν το σχέδιο εξόντωσης του ηγέτη της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...