Εκτός ελέγχου το Ισραήλ που δολοφόνησε αμάχους στη Συρία – Επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στη Δαμασκό

Επίθεση στη Δαμασκό στην πρωτεύουσα της Συρίας εξαπέλυσε το Ισραήλ το απόγευμα της Τετάρτης. Το χτύπημα έρχεται μια ημέρα μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο εβραϊκό κράτος και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο και συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας.

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή του προαστίου Mezzah, στη δυτική πλευρά της συριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, που επικαλείται στρατιωτική πηγή, από την ισραηλινή επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Σημειώνεται πως το συριακό καθεστώς είναι σύμμαχος του Ιράν και συμπεριλαμβάνεται στον αποκαλούμενο «άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ (Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ, Χαμάς, Χούτι).

«Μπορούμε να φτάσουμε και να χτυπήσουμε όπου θέλουμε»

Το Ισραήλ φαίνεται να εντείνει τις επιδρομές του στη Συρία σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ. Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια ακόμη επιδρομή σκοτώνοντας τρεις αμάχους και τραυματίζοντας ακόμη εννέα.

«Ο ισραηλινός στρατός μπορεί να φτάσει και να χτυπήσει όπου θέλει», έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στέλνοντας μήνυμα στο Ιράν και τους συμμάχους του.

Το ίδιο τόνισε το απόγευμα της Τετάρτης και ο Χέρτζι Χαλεβί, επικεφαλής του ισραηλινού στρατού. Όπως είπε το Ισραήλ θα απαντήσει στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, υπογραμμίζοντας πως «μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή».

«Θα απαντήσουμε. Μπορούμε να εντοπίσουμε σημαντικούς στόχους και μπορούμε να τους χτυπήσουμε με ακρίβεια και δύναμη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε την ικανότητα να φτάσουμε και να χτυπήσουμε κάθε τοποθεσία στη Μέση Ανατολή και όσοι από τους εχθρούς μας δεν το έχουν καταλάβει ακόμη αυτό, θα το καταλάβουν σύντομα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...