Εξώδικο από την Όλγα Γεροβασίλη στο Periodista.gr και στον Δημήτρη Μπεκιάρη – Η απάντησή μας

Από την βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω εξώδικο για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην στήλη ΠΥΘΙΑ με τίτλο “Ο δημόσιος εξευτελισμός μίας Όλγας Γεροβασίλη. Αντέχεις να μπεις στο προφίλ της στο facebook;(vid).

Δείτε το εξώδικο:

Η απάντησή του PERIODISTA.GR:

1) Η κυρία Γεροβασίλη απαιτεί να απαντήσουμε σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που θέσαμε σε γενικότερο πλαίσιο και τα οποία δεν αναφέρθηκαν και δεν τέθηκαν καν στην ίδια. Ωστόσο για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να τα τοποθετήσουμε στην ορθή τους διάσταση δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ πολιτικό, η οποία χειραγωγείται και αυτοεξευτελίζεται.

2) Οι αναφορές μας ή οι “ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί”, όπως αποκαλεί αυτές τις αναφορές η κυρία Γεροβασίλη, αφορούν στο, όπως είναι ξεκάθαρα διατυπωμένο στο κείμενό μας, πολιτικό παρασύστημα που εκτελεί τον σχεδιασμό του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Σε ότι αφορά στον χαρακτηρισμό “μπροστινή”, ο οποίος είναι ο μοναδικός που αποδίδεται στο πρόσωπο της κυρίας Γεροβασίλη αποδεχόμαστε ότι είναι υπερβολικός, παραδεχόμαστε ότι διατυπώθηκε σε στιγμή έντασης κατά τη σύνταξη του κειμένου και ως εκ τούτου ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ.

3) Στο εξώδικο που λάβαμε η κυρία Γεροβασίλη αναφέρεται στην δημοσιοποίηση βίντεο (!) από την πλευρά μας στο οποίο, όπως ισχυρίζεται, χορεύει ζεϊμπέκικο. Όπως μπορεί να διαπιστώσει εύκολα ο κάθε αναγνώστης και χρήστης του διαδικτύου, το άρθρο δεν περιλαμβάνει κανένα απολύτως βίντεο με την κυρία Γεροβασίλη να χορεύει ζεϊμπέκικο, παρά μόνο φωτογραφίες. Σε μία από αυτές φαίνεται η κυρία Γεροβασίλη να χορεύει ζεϊμπέκικο. Η φωτογραφία αυτή, τοποθετήθηκε ως υλικό αρχείου και ξεκαθαρίζουμε ότι η τοποθέτησή της ανάμεσα στις γραμμές, ανάμεσα στις παραγράφους του άρθρου, δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει καμία εντύπωση, ούτε βέβαια δήθεν να φιλοτεχνήσει το “προφίλ φαιδρότητας” του προσώπου. Βέβαια αδυνατούμε να αντιληφθούμε γιατί το να χορεύει κάποιος ζεϊμπέκικο ή οποιονδήποτε χορό αποτελεί στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να φιλοτεχνηθεί “προφίλ φαιδρότητας”, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση

4) Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το άρθρο μας την εμφανίζει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη δραστηριότητα ενός πολιτικού και οικονομικού συμπλέγματος εξουσίας και παραεξουσίας. Οι αναφορές που όπως ισχυρίζεται είναι “εξυβριστικές” και “συκοφαντικές” ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ, αλλά σε εξωθεσμικά κέντρα που παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Φυσικά, εφόσον η ίδια διαψεύδει, ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ την αναφορά μας ότι έχει “κεντρικό ρόλο στην εκτέλεση του βρόμικου σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα, που είναι και συνάμα σχέδιο της διαπλοκής”. Και φυσικά, αφού το διαψεύδει, ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ ότι είναι “πιστή στρατιωτίνα ενός πολιτικού και χρεοκοπημένου υποσυστήματος της πολιτικής ζωής”.

5) Η κυρία Γεροβασίλη διαμαρτύρεται ισχυριζόμενη ότι το άρθρο της αποδίδει τον χαρακτηρισμό και την ιδιότητα της “πραξικοπηματία”. Πουθενά στο άρθρο δεν της αποδίδεται αυτός ο χαρακτηρισμός ή αυτή η ιδιότητα, που, ωστόσο, αποδίδεται στο πολιτικό υποσύστημα με το οποίο η κυρία Γεροβασίλη ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν, η αναφορά αυτή εντάσσεται στην πολιτική κριτική. Έχει δε ακουστεί και γραφτεί πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα από πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ΜΜΕ αναφορικά με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ λοιπόν την ηθική, πολιτική και κοινωνική αξία του προσώπου της κυρίας Γεροβασίλη, ούτε τη διαδρομή της, ούτε τη δημοκρατική της συνείδηση, ούτε το ήθος την αξιοπρέπεια της. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ την γνωστική της επάρκεια και την πολιτική της συγκρότηση και ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ τις σχετικές αναφορές που έγιναν με υπερβολικό τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ οποιαδήποτε αναφορά του άρθρου θεωρεί η κυρία Γεροβασίλη ότι την προσβάλλει και φυσικά ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαμε σκοπό να βλάψουμε ή να προσβάλλουμε την προσωπικότητά της ή να συκοφαντήσουμε την κυρία Γεροβασίλη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...