8,7 δισ. δολάρια θα δώσουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ για στρατιωτική βοήθεια

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα λάβει, το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που συμπίπτει με το Τελ Αβίβ επιτίθεται εναντίον του Λιβάνου που θεωρείται η «μεγαλύτερη» από τον «Πόλεμο του Ιουλίου» το 2006.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ο Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Eyal Zamir συνήψε, στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη, μια συμφωνία σχετικά με το Τελ Αβίβ να λάβει ένα πακέτο αμερικανικής βοήθειας για τον πόλεμο αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η βοήθεια περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της αγοράς ζωτικών προμηθειών για τον πόλεμο (χωρίς λεπτομέρειες) και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για συστήματα αεράμυνας, Iron Dome, David’s Arrow και το σύστημα λέιζερ».

Στη δήλωση αναφέρεται ότι, βάσει της συμφωνίας, τα προαναφερθέντα ποσά και εξοπλισμός θα παραδοθούν εντός του επόμενου σύντομου χρονικού διαστήματος.

Αν και οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν στην αναγκαιότητα περιορισμού της στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρέχει αφειδώς πακέτα στρατιωτικής βοήθειας σε αυτό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...