Καταγγελίες – σοκ από επιχειρηματία για απόφαση χωρίς ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση της Παγκρήτιας που αποφάσισε συγχώνευση με την Attica bank

Βαριές καταγγελίες για σοβαρές μεθοδεύσεις στη Γενική Συνέλευση της Παγκρήτιας Τράπεζας που αποφάσισε τη συγχώνευση με την Attica Bank διατύπωσε ο ομογενής Κρητικός της Αμερικής, καταξιωμένος παγκοσμίως πολιτικός μηχανικός Construction, Design Arbitrator, Managing Principal στην εταιρεία Thornton Tomasetti και πρώην πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Βεληβασάκης μιλώντας στο Ρ/Σ Radiome 88.4

“Κανένας δεν κατάλαβε εκείνη την μέρα τι έγινε” ανέφερε ο κ. Βεληβασάκης και στη συνέχεια ήταν καταιγιστικός αναφέροντας μεταξύ άλλων «Πρώτη φορά στα χρονικά μου βρίσκομαι σε τέτοια Γενική Συνέλευση. Έχω λάβει σε πάμπολλες συνελεύσεις αμερικανικών εταιρειών. Της δικής μου εταιρίας. Αυτή η συνέλευση δεν έδωσε καμία πληροφορία στους μετόχους. Ούτε είπαν γιατί έπρεπε να γίνει ούτε τον τρόπο για να χάσουν τόσα λεφτά.

Όχι δεν νομίζω ότι έγινε ψηφοφορία και το θεώρησα ντροπή. Αισθάνθηκα μια ντροπή και πολύ άσχημα διότι πήγα ως μικρομέτοχος να πω τη γνώμη μου. Τη γνώμη σου τη λες με ψηφοδέλτιο και παρ όλο που είχαν τυπώσει ψηφοδέλτιο με τον αριθμό των μετοχών. Δεν έγινε ψηφοφορία. Δεν τα πήραν τα ψηφοδέλτια. Δεν έγινε εκλογή. Πήρα στα χέρια μου ψηφοδέλτιο.

Επέμενα ότι έπρεπε να πάει. Ρώτησα ποιος παίρνει τα ψηφοδέλτια; Μου λένε η Γενική Γραμματέας. Και εκείνη μου είπε ότι η ψηφοφορία θα γίνει διαδικτυακά. Αλλά αφού δεν υπάρχουν εδώ υπολογιστές πως θα γίνει ψηφοφορία της απάντησα και τότε πήρε το ψηφοδέλτιο και μάλλον πήρε μόνο το δικό μου. Όλοι οι άλλοι σηκώθηκαν δεν ήξεραν τι είχε γίνει καλά καλά έβαλαν τα ψηφοδέλτια στην τσέπη και έφυγαν” κατέληξε.

Ο κ. Βεληβασάκης δήλωσε ότι ένιωσε ντροπή, είναι απογοητευμένος, λέει ότι ο κόσμος έχασε τα λεφτά που είχε αγοράσει μετοχές και πως στη ζωή του ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε κάτι τέτοιο που προφανώς ήταν προαποφασισμένο το αποτέλεσμα. Τόνισε μάλιστα ότι η συγχώνευση έγιναν σε βάρος των μετόχων της Παγκρήτιας και μόνο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ