Οργιάζουν οι φήμες για το μέλλον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στο Open

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι φήμες περί αποχώρησης του Χρήστου Παναγιωτόπουλου από το OPEN. Τι ισχυεί για την συνάντηση του έμπειρου Διευθυντή ενημέρωσης με την διοίκηση του ομίλου ALPHA-STAR; Είχε όντως παραιτηθεί ένα μήνα πριν από το κανάλι της Παιανίας; Ποια η επόμενη μέρα του σταθμού;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, και πολλά βέβαια ακόμα σχετικά με το μέλλον του OPEN, κάνουν τον γύρο της δημοσιογραφικής πιάτσας. Πάμε όμως να τα πιάσουμε ένα ένα και ειδικά αυτά που αφορούν τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο και όχι τόσο το OPEN του οποίου η εξαγορά έχει μπει ξανά σε λίστα… αναμονής.

Ήταν στις αρχές αυτού του μήνα και συγκεκριμένα στις 3 του Σεπτέμβρη όταν, όπως θυμίζει το youfly.gr, ξεπήδησε το πρώτο δημοσίευμα περί παραίτησης του Χρήστου Παναγιωτόπουλου από το OPEN. Η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω βέβαια και των αντίξοων συνθηκών κάτω από τις οποίες λειτούργει -άψογα- εδώ και πολύ καιρό ο Διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού.

Λίγο τα πρόσωπα που φεύγουν από μόνα τους, λίγο τα πρόσωπα που “αρπάζουν” άλλοι σταθμοί (ο εξής ένας), και λίγο-πολύ το αβέβαιο μέλλον του OPEN, θα μπορούσαν πράγματι να τον έχουν φέρει σε θέση παραίτησης. Ο ίδιος τότε διέψευσε κατηγορηματικά το ρεπορτάζ στην (όχι της, στην) Τίνα Μεσσαροπούλου, λέγοντας μάλιστα ότι όποιος δημοσιογράφος αποχώρησε από τον σταθμό, αμέσως αντικαταστάθηκε, ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα περί αποχώρησης του ιδίου.

Το ραντεβού με τον Πάνο Κυριακόπουλο

Κι ενώ η φωτιά έσβησε γρήγορα όπως φάνηκε, ενώ η φημολογία περί πώλησης του OPEN συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς -αν και πληροφορίες μου λένε ότι δυσκολεύει η κατάσταση-, ήρθε σήμερα το δημοσίευμα του καλού συναδέλφου Γρηγόρη Μελά να ανάψει μια νέα! Και αναφέρομαι σε πρόταση βόμβα από τον ALPHA.

Πιο συγκεκριμένα, για να εξηγήσουμε και λίγο την κατάσταση, η αποχώρηση της Άρτεμις Δήμου από τον ALPHA και η ανάληψη της ίδιας θέσης (διευθύντρια ειδήσεων και ενημέρωσης) στον ΑΝΤ1, κάνει το κανάλι να βρίσκεται σε αναβρασμό για την κάλυψη της θέσης. Μην ξεχνάμε ότι παρόλο που εκείνη ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τον ΑΝΤ1, είχε αποχωρήσει ήδη πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, μπορεί η εν λόγω θέση στον ALPHA να έχει καλυφθεί πράγματι εκ των έσω εδώ και μήνες, ωστόσο φαίνεται ότι επιθυμία του σταθμού είναι να κάνει μεταγραφή τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΟΡΕΝ, τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Αφενός γιατί δεν υπάρχει ικανότερος από αυτόν να καλύψει την θέση, αφετέρου γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό -και επικοινωνιακά ακόμα- για τον ALPHA.

Όσο λογικό κι αν φαίνεται το παραπάνω σενάριο, διαψεύδεται εκ νέου, καθώς ανεπίσημες πηγές και κύκλοι του ομίλου, αναφέρουν πως το ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών ήταν φιλικό-τυπικό και συζητήθηκαν πολλά για το τηλεοπτικό τοπίο, φυσικά την κατάσταση στο OPEN και άλλα. Μάλιστα, δεν θεωρώ τυχαίο το δημοσίευμα της έγκριτης ιστοσελίδας typologies.gr που λειτούργησε ως… διάψευση των σεναρίων. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον ο ικανότατος Πάνος Κυριακόπουλος, μια… διερευνητική θα την έκανε στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Μπορεί και όχι… Κοντός ψαλμός!

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος παραμένει, ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του ΟΡΕΝ, έχοντας μάλιστα στενές επαγγελματικές σχέσεις και επαφές με την ιδιοκτησία του σταθμού. Σύντομα θα υπάρξουν και νέες πληροφορίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...