Δημοσκόποι: Εκτός βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Κασσελάκη – Ποσοστό της ΝΔ που σοκάρει και εκτίναξη Βελόπουλου που λεηλατεί το κόμμα Μητσοτάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει κενό αντιπολίτευσης, μου μεταφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί τεράστια ανησυχία για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία όπως επιβεβαιώνουν όλοι οι δημοσκόποι στο παρασκήνιο καταρρέουν και κατρακυλούν σε επίπεδα ιστορικών χαμηλών.

Το πολιτικό σκηνικό οδεύει προς κατακερματισμό και η χώρα προς την απόλυτη πολιτική αστάθεια, με πολλά κόμματα τα οποία θα κινούνται σε χαμηλά ποσοστά.

Οι δημοσκόποι, μέσω των μετρήσεων που κάνουν εντοπίζουν τη Νέα Δημοκρατία να κινείται κάτω από το 23% με την τάση να είναι πτωτική και να υπολογίζεται ότι δεν θα αργήσει ο καιρός που το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αρχίσει να καταγράφει ποσοστά κάτω του 20%, της τάξης του 19 και 18%.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των δημοσκόπων το κόμμα που λεηλατεί κυριολεκτικά την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, αναμένεται προσεχώς να γίνει στόχος διαφόρων επιθέσεων από το σύστημα Μαξίμου και από… βρόμικους δορυφόρους του. Σε πολιτικό επίπεδο, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί όσο γίνεται περισσότερο η “Φωνή Λογικής” της Αφροδίτης Λατινοπούλου, με την οποία, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει η στήλη, το σύστημα Μητσοτάκη φέρεται να έχει ντιλάρει στο πλαίσιο σεναρίου συγκυβέρνησης, αφού στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, ναι μεν η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, αλλά δεν θα μπορέσει σε καμία των περιπτώσεων να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκόποι στο παρασκήνιο συμφωνούν ότι χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη – τον οποίο στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κόμματος – στην ηγεσία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιθανότατα θα βρεθεί ακόμη και εκτός Βουλής. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον εκλογικό νόμο που σχεδιάζουν με προσοχή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Αν τεθεί ως όριο για την είσοδο στη Βουλή το 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει σίγουρα εκτός της Βουλής αν πρόεδρός του είναι οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκτός του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σενάρια των δημοσκόπων

Ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται στις δημοσκοπήσεις και είναι ο...

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...