Αποκαλύψεις στον Νίκο Χατζηνικολάου για πρόσωπο-έκπληξη που θα διεκδικήσει την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την ύπαρξη πιθανής υποψηφιότητας που δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στον ραδιόφωνο Real Fm και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.
Συζητώντας τα ευρήματα δημοσκοπήσεων ο κ. Γιαννούλης σημείωσε «δεν πιστεύω ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη μετά τα μπρος πίσω, πραξικόπημα ή όχι, νόμιμος ή μη νόμιμος, έκπτωτος ή όχι, είναι το φαβορί».

«Βλέπω τις δημοσκοπήσεις», είπε «φαβορί θα είναι αυτός που θα καταφέρει να ενώσει πραγματικά τη μήτρα την αξιακή που μας συνδέει όλους, την συντροφικότητα».

Γιαννούλης

Στο ερώτημα αν υπάρχει αυτό το πρόσωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά είπε «πιστεύω ότι υπάρχει».

Στο ερώτημα αν είναι κάποιες από αυτές που έχουν ακουστεί είπε «όχι».

Προηγουμένως, αναφέρθηκε στα λάθη Κασσελάκη που οδήγησαν στην μομφή και την έκπτωσή του, με καθοριστικά, το ότι μετά τις ευρωεκλογές άνοιξε τη συζήτηση για «μαύρα ταμεία» και στοχοποίησε την κυβερνητική δράση 2015 – 2019, αλλά και το ότι οδήγησε σε διχασμό την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Αυτό παρά το τριετές της θητείας εμπίπτει στις αρμοδιότητες ενός πολιτικού οργάνου να το κρίνει. Κρίνοντάς το λοιπόν θεώρησε ότι αυτά τα δύο σφάλματα δε μπορούν παρά να δημιουργήσουν ένταση και διχαστικά φαινόμενα. Τι θα ήταν πιο απλό από το να επιβεβαιώσει ο ίδιος με πρωτοβουλία του και να αποφύγει την πρόταση μομφής». Παρέπεμψε δε στην ομιλία του στην ΚΕ το Σάββατο 7.9, όπου «προκάλεσε, διχαστικά, ότι εγώ δεν προσφεύγω στην βάση, αλλά σας προκαλώ να κάνετε πρόταση μομφής. Η πρόταση μομφής έγινε, και την έχασε», είπε ο κ. Γιαννούλης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης

Και συνέχισε: «Εκεί που για μένα αποκαθηλώθηκαν σημαντικά ζητήματα είναι ότι γι’ αυτή την εκδοχή ήταν απροετοίμαστος ως ηγέτης. Τα αντανακλαστικά του ήταν, εκπέμπω μία εντελώς απαράδεκτη κατηγορία περι κουκουλοφόρων και αποστατών, λες και όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ανώνυμοι ή με ψευδώνυμα και το χειρότερο απ’ όλα, είπε “κατεβαίνω στο λαό μου” και χρειάστηκε περίπου 7 μέρες για να αξιολογήσει το τι έγινε. Αυτός ο ηγέτης είχε υποσχεθεί ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη».

Ο ίδιος τάχθηκε κατά των διαγραφών και σημείωσε ότι ο Στ. Κασσελάκης οφείλει να είναι υποψήφιος γιατί ήταν ο πρώτος που μίλησε για αδιαμεσολάβητη σχέση, και καμία πλευρά δε μπορεί να αποτρέψει μία δημοκρατική διαδικασία.

Στο ερώτημα για το αν όσοι διαφωνούν μαζί του έχουν θέση στο κόμμα αν εκλεγεί ο Κασσελάκης, απάντησε πως αν ακολουθήσει μία ρεβανσιστική ή εκδικητική ή διχαστική πολιτική «μη με ρωτάτε αν έχουμε θέση στο κόμμα, ρωτήστε με αν θα είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που εμείς υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ