Άγριο σκηνικό πολέμου: Αφρισμένοι Ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διαγράψουν τον Κασσελάκη για να μην κατέβει και κερδίσει ξανά

Ένα άγριο σκηνικό πολέμου έχει στηθεί εντός, κυρίως, αλλά και, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την «έκπτωση» Κασσελάκη από το προεδρικό αξίωμα. Οι εξελίξεις «τρέχουν» στην Κουμουνδούρου με καταιγιστικό ρυθμό και η εσωκομματική σύγκρουση δείχνει ανελέητη μπροστά στην μάχη για την εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Όπως μεταδίδει το iediseis.gr, το ζήτημα με την «έκπτωση» Κασσελάκη, μετά την πρόταση μομφής στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, φαίνεται να οδηγεί στα άκρα την σύγκρουση μεταξύ της νέας πλειοψηφίας που έχει σχηματιστεί τις τελευταίες ημέρες και της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη. Και κάπως έτσι, την ώρα που ο Κασσελάκης όπως όλα δείχνουν προσανατολίζεται να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση, καθώς τα σενάρια «φουντώνουν» καθημερινά, «αποτυπώνει» πως φτάνει ακόμα και σε σκέψεις, από την πλευρά της νέας πλειοψηφίας, για απαγόρευση της υποψηφιότητας του ή διαγραφής του από το κόμμα προκειμένου να μην κατέβει στην κούρσα της ηγεσίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική εμφάνιση
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική εμφάνιση

Δεν είναι λίγοι αυτοί, πάντως, που σημειώνουν, μέσα σε αυτό το κλίμα, πως το τελικό «ξεκαθάρισμα» των λογαριασμών θα «παιχτεί» στο τερέν του έκτακτου Συνεδρίου στις αρχές Νοεμβρίου. Με τα σενάρια, μάλιστα, να κάνουν λόγο ακόμα και για μια πιθανή ακύρωση, υπό το πρίσμα ενός προσχήματος που θα δικαιολογεί μια τέτοια εξέλιξη, της υποψηφιότητας Κασσελάκη, εφόσον εκείνος αποφασίσει να μπει στην αφετηρία της εσωκομματικής κούρσας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδεχόμενο της διαγραφής του Κασσελάκη τέθηκε, πάντως, από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να το έριξε με έμφαση επάνω στο τραπέζι, στην έκτακτη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στην περίπτωση που ο Κασσελάκης δεν συμμορφωθεί με τις καταστατικές προβλέψεις του κόμματος.

«Φωτιά» στα… πληκτρολόγια

Το άγριο κλίμα που επικρατεί αυτές τις ώρες και τις μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο στα social media. Εκεί όπου «Κασσελίστας», «αντιΚασσελίστας», «Πολακικοί», «87», «πιστοί» και «άπιστοι» της μιας και της άλλης πλευράς έχουν στρωθεί μπροστά στα πληκτρολόγια και «πυροβολούν» κατά ριπάς… αναρτήσεις στο διαδίκτυο με «φαρμακερά» σχόλια, «δηλητηριώδεις» επιθέσεις, «συντροφικά» μηνύματα που «στάζουν» χολή, στήνοντας άγριους διαδικτυακούς καβγάδες. Με άλλα λόγια, ο διχασμός (του ΣΥΡΙΖΑ) επί της οθόνης, του υπολογιστή, του κινητού ή της «ταμπλέτας» μικρή σημασία έχει, από την στιγμή που ξεχειλίζει ο φανατισμός την κάθε πλευράς.

Στα δικαστήρια;

Δικαστήριο

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πλευρά Κασσελάκη μπροστά στο ζήτημα της «έκπτωσης» από την Κεντρική Επιτροπή, μια απόφαση που επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να απειλεί ακόμα και με προσφυγή στα δικαστήρια για αυτό το ζήτημα. Τους λόγους που καθίσταται άκυρο το ψήφισμα για την πρόταση της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο νομικός του σύμβουλος, Χαράλαμπος Πελέκης. «Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός, από μόνο του, καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα» σημείωσε. Όπως τόνισε, «όταν μια ψηφοφορία είναι μυστική, υπάρχει λόγος που αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Είναι για να διασφαλιστεί η μυστικότητα του κάθε ψηφοφόρου. Όταν αυτό παραβιάζεται, δημιουργεί ακυρότητες στην ίδια την ψηφοφορία».

Ο νομικός σύμβουλος ξεκαθάρισε πως «ο κ. Κασσελάκης δεν αμφισβητεί τίποτα. Του εισηγήθηκα τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και το καταστατικό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ακυρώσει τόσο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής όσο και την απόφαση που εξεδόθη άρον, άρον από την Πολιτική Γραμματεία». Για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, απάντησε ότι «προς το παρόν» δεν θα το κάνει. «Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν και νιώσει ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ακεραιότητα του κόμματος και οι κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας, έχει το ένστικτο να διαφυλάξει τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ» και «θα πράξει τα δέοντα», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Πελέκης.

«Ανοίγει» το παιχνίδι

Σε κάθε περίπτωση το σκληρό εσωκομματικό παιχνίδι για την ανάδειξη της ηγεσίας «ανοίγει» μέρα με την ημέρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ανάρτηση σημείωσε με έμφαση πως «είμαι εδώ», δείχνοντας πως επιλέγει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος. Για την ώρα παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση για το πρόσωπο που θα στηρίξουν οι «87» στην εσωκομματική αναμέτρηση. Εξελίξεις αναμένονται μετά την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, ενώ ενδεχομένως η εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε μια εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Παπανώτας
Ο Δημήτρης Παπανώτας

Όπως όλα δείχνουν οι «87» είναι αναγκασμένοι να κινηθούν για έναν υποψήφιο στις εσωκομματικές κάλπες. Η Όλγα Γεροβασίλη δείχνει να μην θέλει να μπει στο παιχνίδι σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ώρα που μια πιθανή εκδοχή είναι να μπει στην εσωκομματική κούρσα ο Σωκράτης Φάμελλος. Δεδομένα την ηγεσία της Κουμουνδούρου θα διεκδικήσει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ο Παύλος Πολάκης, ενώ ενδιαφέρον για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει δημοσίως και ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης. «Παρών» στην εσωκομματική κούρσα έχει δηλώσει ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ το ενδιαφέρον του εκδήλωσε χθες και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ