Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι έτοιμος για την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοαστασίου της Βόρεια Κορέας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως θέλει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του να αναπτύσσεται διαρκώς, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι μια «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των επίσημων βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης.

Εξαιτίας «των περισσότερο διαφοροποιημένων απειλών» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, οι «πυρηνικές δυνάμεις» της Βόρειας Κορέας και οι ικανότητές της να τις αναπτύσσει πρέπει να «τελειοποιηθούν», δήλωσε ο βορειοκορεάτης πρόεδρος.

Η Πιονγκγιάνγκ «θα διπλασιάσει» τις προσπάθειες ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της, περιλαμβανομένων των πυρηνικών, να είναι «εντελώς έτοιμες για μάχη», τόνισε στη διάρκεια της 76ης επετείου της δημιουργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Εντούτοις, η χώρα είναι μια «υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», διαβεβαίωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, «Τα πυρηνικά όπλα μας, τα οποία χρησιμεύουν για να αμυνθούμε, δεν αποτελούν απειλή για κανένα».

Η ομιλία αυτή έγινε την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη 250 εκτοξευτήρων βαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τον Γιανγκ Ουκ του Asan Institute for Policy Study, «μέχρι το 2027, η Βόρεια Κορέα μπορεί να διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές και έως 300 το 2030».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...