Καταιγίδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά εσωκομματικές εκλογές

Ζήτησε εσωκομματικές εκλογές ο Παύλος Πολάκης, στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ότι η προσφυγή στη βάση για εκλογή νέας ηγεσίας αποτελεί μονόδρομο.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν δημόσια το τελευταίο διάστημα και στελέχη των 87 ενώ αναμένεται η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη με πολλούς να θεωρούν ότι πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το να σηκώσει το γάντι και να προσφύγει σε εκλογές.

Όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκυριακο.

Δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί στον Κασσελάκη

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στη τηλεόραση του OPEN για κάποιες από τις αλλαγές… οι συσχετισμοί δεν βγαίνουν, όπως για παράδειγμα το θέμα του ονόματος που δεν ενθουσιάζει τους περισσότερους. Είναι κάτι που συζητείται και αναμένεται να δούμε με ποια εκδοχή και τελική διατύπωση θα φτάσει στο συνέδριο. Ένα άλλο θέμα είναι ότι κάποιες από τις αλλαγές στοχεύουν στη δημιουργία ενός κόμματος που είναι διαφορετικό με άλλη δομή, καταστατικό και λειτουργία και λιγότερη λογοδοσία και έλεγχο της ηγεσίας έναντι των οργάνων, όπως πολλοί εκτιμούν. Είχαμε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής καταστατικού για το 1/5 των αλλαγών φαίνεται ότι υπάρχει κοινός τόπος αλλά υπάρχουν και ακανθώδεις ζητήματα όπως για την αναγκαστική αλλαγή εκλογικής περιφέρειας για όσους βουλευτές συμπληρώσουν τρίτη θητεία.

Αυτοί που θεωρούν ότι υπάρχει κοινός τόπος φαίνεται να υποστηρίζουν ότι οι όποιες διαφωνίες θα πρέπει να εκφράζονται στο πολιτικό επίδικο στο αν δηλαδή με βάσει της ψηφισμένες αποφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηγηθεί του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού