90 άνθρωποι αρρώστησαν και ένας πέθανε από χαμπουργκερ των McDonald’s

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη πως φέτες κρεμμυδιού που χρησιμοποιούσε η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s πιθανόν προκάλεσαν κύμα μολύνσεων από το βακτήριο Escherichia coli, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που αρρώστησαν στους 90.

«Τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες είναι η πιθανή αιτία του ξεσπάσματος», ανέφεραν τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας της χώρας.

Τα κρεμμύδια αυτά προμήθευσε στην αλυσίδα εταιρεία που το έχει αναλάβει με υπεργολαβία, η Taylor Farms. Αυτή η τελευταία προχωρά εθελοντικά σε ανάκληση του προϊόντος και η McDonald’s ανακοίνωσε επίσης πως τα απέσυρε.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αρρώστησαν έφθασε τους 90, οι 27 από τους οποίους χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία. Καταγράφτηκε ένας θάνατος, ηλικιωμένου στην πολιτεία Κολοράντο.

«Όλα τα νέα κρούσματα εμφανίστηκαν προτού» αποσύρουν τα κρεμμύδια οι εταιρείες Taylor Farms και McDonald’s, διευκρίνισαν τα CDC.

Λαμβανομένων υπόψη των ενεργειών των δυο εταιρειών, η υπηρεσία θεωρεί πλέον ότι «ο κίνδυνος για το κοινό» είναι πλέον «πολύ χαμηλός», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η McDonald’s ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο πως έλαβε τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που απεδείκνυαν ότι δεν υπήρχε καμιά παρουσία του βακτηρίου E.coli στον κιμά βοδινού που χρησιμοποιεί.

Συνολικά, καταγράφτηκαν μολύνσεις σε 13 πολιτείες.

Το βακτήριο E.coli προκαλεί γενικά κράμπες στο στομάχι, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας, συχνά αιμορραγικής, εμετό και πυρετό, που πάντως δεν είναι πολύ υψηλός, συμπτώματα με διάρκεια τριών ως τεσσάρων ημερών. Οι περισσότεροι εξ όσων μολύνονται αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, όμως ορισμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές, ακόμη και να πεθάνουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα