«50.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα επιστρέψουν σε φέρετρα» – Στο στόχαστρο οι βάσεις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Το κρατικό Channel 3 του Ιράν παρουσίασε χάρτη με όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός εμβέλειας ιρανικών πυραύλων


Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν να απευθύνουν ευθείες απειλές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο παρουσιαστής του Channel 3 της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης, Mehdi Khanalizadeh, δήλωσε ότι έως και 50.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον μέσα σε φέρετρα, αν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες. Παράλληλα, προβλήθηκε χάρτης με όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ιράκ, τονίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται εντός εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων.


Οι δηλώσεις του Ιράν και η απειλή για άμεση στρατιωτική δράση

Ο Mehdi Khanalizadeh, σε δηλώσεις που μετέδωσε και το Al Jazeera, τόνισε πως «όλοι οι πολίτες και το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή αποτελούν πλέον νόμιμους στόχους». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Διαπραγματευόμασταν και ακολουθούσαμε τη διπλωματική οδό, αλλά εσείς επιλέξατε να χύσετε το αίμα των στρατιωτών σας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο επέλεξε να παραλάβει τα φέρετρα έως και 50.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Ουάσινγκτον».

Παράλληλα, ο Hossein Shariatmadari, γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας Keyhan, έγραψε πως «είναι η σειρά μας να πλήξουμε τη ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν ως πρώτο αντίποινα».


Οι βάσεις ΗΠΑ στο στόχαστρο – Οι εικόνες που μετέδωσε το Channel 3

Το Channel 3 της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν παρουσίασε αναλυτικό χάρτη που δείχνει τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε απόλυτα ευάλωτη θέση έναντι ιρανικών πυραυλικών πληγμάτων. Η εικόνα αυτή συνοδεύτηκε από προειδοποιήσεις για επερχόμενα αντίποινα σε περίπτωση νέων επιθέσεων κατά του Ιράν από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Αποκάλυψη-βόμβα: Η υπόθεση ΙVEN και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το προηγούμενο «σκάνδαλο επιδοτήσεων» πριν τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η υπόθεση της Iven A.E., οι επιδοτήσεις του Γ' ΚΠΣ, η άρση ασυλίας και οι ομοιότητες με το σημερινό σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.