30 αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το σκάνδαλο της Ασημακοπούλου με τα emails

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύψει το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών, αποπέμποντας την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο και εξαναγκάζοντας σε παραίτηση τον γγ Γραμματέα του ΥΠΕΣ και τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Παράλληλα, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως επιμένει στη θέση της παρά τις ευθύνες που τη βαραίνουν για το σκάνδαλο, 30 πολίτες φέρεται ότι έχουν ήδη κινηθεί νομικά κατά του ελληνικού δημοσίου που δεν προστάτευσε τα προσωπικά τους δεδομένα, τα οποία διέρρευσαν από το ΥΠΕΣ και έφτασαν στα χέρια της Ασημακοπούλου.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα το πρωί, έχουν κατατεθεί 30 αγωγές από απόδημους σε Αγγλία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος μιλώντας στον Αντ1: «Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες τριάντα αγωγές». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες κινούνται νομικά κατά ελληνικού δημοσίου και ζητούν αποζημιώσεις επειδή «δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, οι πολίτες «ήταν στις λίστες του 2023 και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του 2023».

Μάλιστα, ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες θέτουν θέμα για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας: «Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το email τους από την κυρία Ασημακοπούλου» τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες έστειλαν εξώδικα στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απαιτώντας εξηγήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...