Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται ο Αλέξης Τσίπρας τρίβει τα χέρια του επειδή ετοιμάζεται να αναλάβει το κόμμα που στήνει η διαπλοκή

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Θα σας παρακαλέσω να μην κοιτάτε το δένδρο, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Θα σας παρακαλέσω να κοιτάξετε το δάσος, τις εξελίξεις ευρύτερα στην Κεντροαριστερά και τη διάβρωση της Δημοκρατικής Παράταξης, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Θα σας παρακαλέσω να παρακολουθείστε την προσπάθεια ενός τμήματος της τραπεζοκρατίας και της ολιγαρχίας, ενός τμήματος δηλαδή των δομημένων συμφερόντων που παρασιτούν στον κορμό της πατρίδας μας, να αποκαθηλώσουν τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να εκλέξουν μεταβατική ηγεσία στον ΠΑΣΟΚ για να παραδώσει τη “σφαγίδα”, να δρομολογήσουν την ίδρυση ενός πολιτικού μορφώματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς με τη φιλοδοξία να στεγάσει τον προοδευτικό κόσμο και να επιβάλλουν στην ηγεσία του τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, βέβαια, εκτός του ότι έχει συνθηκολογήσει χωρίς ντροπή με εκείνους που τον έχουν ταπεινώσει, έχει απαξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, στη συνείδηση Δεξιών κι Αριστερών.

Οποιοδήποτε προτζεκτ Τσίπρα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Όσο και αν τον θέλουν συγκεκριμένοι κύκλοι του επιχειρηματικού κόσμου και των τραπεζών, άλλο τόσο δεν τον θέλει ο λαός.

Και όμως, όσο τα ΜΜΕ και κύκλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν την προσοχή της κοινής γνώμης στο τσίρκο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο ο Αλέξης Τσίπρας διαρρέει δεξιά κι αριστερά ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει, η αλήθεια είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για ολική επαναφορά στο πολιτικό σκηνικό. Επειδή δεν έχει αντιληφθεί, ωστόσο, ότι είναι καμένο πολιτικό χαρτί, χωρίς να έχει διδαχτεί από την ελληνική ιστορία, προς το παρόν τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τη διάλυση του κόμματός με το οποίο κυβέρνησε τη χώρα.

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Να μην κοιτάτε το δέντρο. Να παρακολουθείτε τη ζωή στο δάσος. Αφήστε το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που έχει πάψει να υφίσταται. Να παρακολουθείτε πως προετοιμάζεται ο νέος εκλεκτός της διαπλοκής, που κάποιοι εντελώς άσχετοι με την πολιτική και με την ψυχολογία της μάζας τον έχουν πείσει ότι θα γίνει ο νέος Σημίτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ