Όργιο φημών: Θα αποχωρήσει την τελευταία στιγμή η Διαμαντοπούλου από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – Το αληθινό ποσοστό και οι φουσκωμένες δημοσκοπήσεις

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Οι φήμες που οργιάζουν και οι πληροφορίες που συγκεντρώνει η στήλη συγκλίνουν στο εξής: Η Άννα Διαμαντοπούλου πιστεύει ότι έχει πολύ βαρύ όνομα. Γνωρίζει ότι αποκλείεται να τερματίσει στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι του συστήματος Μητσοτάκη, το οποίο προτιμά ο νικητής των εκλογών στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Γιατί; Γιατί το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, είναι δεύτερο κόμμα και επειδή με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία το ταβάνι είναι το 15%, θα είναι ακίνδυνο με αποτέλεσμα ο Μητσοτάκης να εξασφαλίσει νέα νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν πιθανότατα μέσα στο 2025. Αν κερδίσει ο Χάρης Δούκας ανοίγει ο δρόμος για την συγκρότηση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ενός πολιτικού φορέα που θα ιδρύσει η διαπλοκή και στην ηγεσία του οποίου θα τοποθετήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει συνθηκολογήσει με συγκεκριμένα τμήματα των δομημένων συμφερόντων που παρασιτούν σε βάρος της χώρας και του λαού μας.

Όμως, η Άννα Διαμαντοπούλου είναι εγωίστρια. Θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα κατευθύνει τους υποστηρικτές της στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά την τελευταία στιγμή, όπως αναφέρουν οι φήμες και οι πληροφορίες θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις, είναι η αλήθεια, “φουσκώνουν” τα ποσοστά της Άννας Διαμαντοπούλου. Είναι υπερβολή το 17% που της δίνουν. Η ίδια και οι συνεργάτες της, γνωρίζουν ότι θα καταφέρει να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 7%, πολύ πιο χαμηλό δηλαδή από εκείνο που της δίνουν οι δημοσκόποι. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι κόλαφος για την υστεροφημία της Άννας Διαμαντοπούλου και για το πολιτικό της κεφάλαιο.

Η πονηρή Άννα Διαμαντοπούλου, έμπειρη στην ίντριγκα, στην πολιτική και την επικοινωνία, θα αποσυρθεί πριν καταγραφεί ένα τέτοιο μονοψήφιο ποσοστό. Στη συλλογική συνείδηση θα έχει εντυπωθεί το ποσοστό των δημοσκοπήσεων, των φουσκωμένων δημοσκοπήσεων, ένα 17% δηλαδή. Οι ψηφοφόροι θα αναφωνήσουν “Αν κατέβαινε η Άννα θα έπαιρνε ένα 17%” και η Άννα θα πουλάει δεξιά κι αριστερά, στον Ανδρουλάκη, στον Φλωρίδη και στον Μητσοτάκη ότι “εγώ έστειλα το 17% στον Ανδρουλάκη και τον έκανα πρόεδρο”. Γιατί; Γιατί η εικόνα που θα έχει μείνει θα είναι η εικόνα του 17% των δημοσκοπήσεων. Ταυτόχρονα θα έχει αποφύγει την ταπείνωση.

Για να δούμε…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ