Όργιο φημών για υποψηφιότητες Γιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ

Καθώς πληθαίνουν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα φώτα πέφτουν πλέον στη Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και στην Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς η φημολογία περί υποβολής υποψηφιότητάς τους είναι έντονη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε χθες στην Κεντρική Επιτροπή ότι θα είναι παρούσα στην πρώτη γραμμή, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο. Μίλησε για «το ΠΑΣΟΚ του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Μεταρρύθμισης, της αλήθειας, της λογικής και της ευθύνης», διαμηνύοντας: «Δεν έχει μέλλον αν παραμείνει κόμμα της περιφέρειας και των πενηντάρηδων και πάνω. Αν δεν γίνει το κόμμα που γοητεύει τους νέους. Που εμπνέει εμπιστοσύνη και προοπτική στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών».

Η Ν. Γιαννακοπούλου επιμένει σε «αμιγώς πολιτικές τοποθετήσεις εκφράζοντας καθαρό στίγμα», προτάσσοντας την πολιτική στον χώρο του Κέντρου, τις τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, τα λαϊκά στρώματα που εκπροσωπεί στη Δυτική Αθήνα, τη μεσαία τάξη που φτωχοποιείται. Σημειώνει ότι η Κεντροαριστερά εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ανοιχτές πόρτες, και διατυπώνει την αγωνία της για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές ώστε να αναβαπτιστεί το κόμμα. Όσο για τις υποψηφιότητες, τις χαρακτηρίζει όλες καλοδεχούμενες και ότι συνιστούν πολύ μεγάλο πλούτο ιδεών της Κεντροαριστεράς.

Θέμα ημερών οι αποφάσεις Διαμαντοπούλου

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου τηρεί σιγή ιχθύος, ωστόσο στο παρασκήνιο οι φήμες ότι σκέπτεται σοβαρά να είναι υποψήφια είναι έντονες. Έχει συνομιλήσει με εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ (για 1.500 λένε πληροφορίες) που έχουν χαρακτήρα βολιδοσκόπησης. Η ίδια στις συνομιλίες αυτές δείχνει να θεωρεί σημαντικό το να επιλεγεί ένας «πρωθυπουργοποιήσιμος» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Έχεις ιστορική ευθύνη να είσαι υποψήφια» είναι το κλίμα των εισηγήσεων που έχει δεχθεί.
«Είναι προφανές ότι τυχόν υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου αλλάζει το παιχνίδι» έλεγε πολύπειρο στέλεχος του κόμματος. Ωστόσο, οι κινήσεις είναι προσεκτικές, ζυγίζονται τα υπέρ και τα κατά πριν ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της, οι οποίες δεν θα αργήσουν. «Είναι θέμα 7-10 ημερών» έλεγαν χαρακτηριστικά συνομιλητές της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...