Όνομα-έκπληξη: Αυτός λένε ότι θα είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα δημιουργηθεί μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – Ψάχνουν 16 πρόθυμους να ρίξουν τον Κασσελάκη

Δεκαέξι βουλευτές διαθέσιμους να «αποστατήσουν» αναζητούν οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το κόμμα να πάψει πλέον να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και τον ρόλο αυτόν να τον έχει το ΠΑΣΟΚ.

Αν συμβεί αυτό ο Σ.Κασσελάκης δεν θα είναι πλέον αρχηγός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεωρούν οι πολιτικοί αντίπαλοί του πως αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο πολιτικό του κύρος και ότι αυτή την «υποβάθμιση» του ΣΥΡΙΖΑ θα τη χρεωθεί αποκλειστικά αυτός.

Αφού βρεθούν οι απαιτούμενοι βουλευτές για ένα τέτοιο «εγχείρημα» σχεδιάζεται να αποχωρήσουν με μία συντονισμένη «αποστασία».

Εάν ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς αποχώρηση είναι τελικά μονοψήφιος, τότε πρακτικά αυτή η κίνηση δεν θα έχει αντίκρυσμα και αντίθετα ο Σ.Κασσελάκης θα φανεί πως έχει δίκιο που είναι αποφασισμένος να «καθαρίσει» το κόμμα του.

Εάν όμως οι «αντάρτες» πετύχουν να βρουν τον αριθμό των 16 βουλευτών, τότε το χτύπημα στο νέο πρόεδρο θα είναι πολύ ισχυρό.

Η απόφαση τους είναι να αποχωρήσουν συντεταγμένα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 – 12 Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά, θα ανακοινώσουν την ίδρυση του νέου κόμματος.

Σύμφωνα με το pronews.gr, συζητείται να τοποθετηθεί ως επικεφαλής του νέου κόμματος ο Πέτρος Κόκκαλης!

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του μέχρι και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκεί, θα μιλήσει για πρώτη φορά, ή τουλάχιστον έτσι φημολογείται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;