Ψυχικό: Που στρέφονται οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό που πλήρωσε το «συμβόλαιο θανάτου» (vid)

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται μπροστά σε νέα στοιχεία, που λειτουργούν σαν καταλύτης για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Στις έρευνες στο σπίτι του 44χρονου συλληφθέντα εντοπίστηκε μια κρύπτη, σε ψευδοροφή του διαμερίσματος, μέσα στην οποία βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό έχουν επικεντρωθεί στην Μύκονο, όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά το θύμα. Την ίδια ώρα, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται τις κατηγορἰες.

Ο 44χρονος συλληφθείς είναι ελληνικής καταγωγής και είχε μπει στο επίκεντρο των ερευνών του Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία του 54χρονου έπειτα από ανάλυση του κινητού του θύματος στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Όσα βρέθηκαν εκεί έριξαν φως σε πολλά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξετάζεται το κατά πόσο συμμετείχαν στην δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Διαβάστε ακόμα: Βρέθηκε πυρίτιδα σε ζώνη του 44χρονου που κατηγορείται για την εκτέλεση του τοπογράφου

Επιπροσθέτως, συνεχίζονται οι καταθέσεις με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος και με συνεργάτες του σε Αθήνα και Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς εκεί αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Σε σύλληψη μετατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου η προσαγωγή 44χρονου άνδρα για την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται βασικός ύποπτος και είχε καταδικαστεί σε ισόβια πρωτόδικα για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό το 2017 μειώθηκε η ποινή του σε 15 χρόνια.

Ο συλληφθείς αρνείται κάθε συμμετοχή του στην δολοφονία του 54χρονου έξω από το γραφείο του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...