Χοντρό παρασκήνιο: Όσα αποκάλυψε ο νομικός σύμβουλος στο Κασσελάκη στο μαγαζί του Βαρδινογιάννη (vid)

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα στρατόπεδα είναι ξεκάθαρα και περιχαρακωμένα. Οι πρωτοστατούντες στην Κεντρική Επιτροπή στην πρόταση μομφής για την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη διατυπώνουν τα επιχειρήματά τους καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα, την ώρα που οι υποστηρικτές του κατακλύζουν το X / Twitter με αναρτήσεις.

Την Παρασκευή το βρἀδυ ο αποκαλούμενος έκπτωτος πρόεδρος πέρασε στην αντεπίθεση με τον νομικό του σύμβουλο να μιλά στο δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο Χαράλαμπος Πελέκης δήλωσε: «Στην Κεντρική Επιτροπή είχαμε μια ψηφοφορία για την άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, η οποία από μυστική κατέληξε να είναι φανερή.

Αυτό από μόνο του, εφόσον αποδεικνύεται, καθιστά την συγκεκριμένη ψηφοφορία άκυρη».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ορισμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν τηλεφωνικά τόνισε: «Όταν μια ψηφοφορία είναι μυστική, υπάρχει λόγος που αποφασίζεται η μυστικότητά της. Αν αυτό παραβιάζεται, δημιουργεί ακυρότητες στην ίδια την ψηφοφορία».

Ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι άκυρη είναι και η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας: «Δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα με βάση το Καταστατικό του κόμματος. Το άρθρο 20 λέει ότι μετά την άρση εμπιστοσύνης στον πρόεδρο, οδηγούμαστε σε έκτακτο συνέδριο με συγκεκριμένη θεματολογία. Άρα, αυτό έπρεπε να γίνει. Και εφόσον δεν προβλέπεται κάτι άλλο, παραμένει πρόεδρος του κόμματος ο κ. Κασσελάκης μέχρι το συνέδριο».

«Υπάρχουν άλλα κόμματα στην Ελλάδα που έχουν ρητή πρόβλεψη στο καταστατικό. Εδώ, οι συντάκτες του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που η Κεντρική Επιτροπή άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου, ο πρόεδρος καθίσταται έκπτωτος» πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ