Χοντρό παρασκήνιο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Τι συζήτησαν ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν

Λίγο περισσότερο από μισή ώρα κράτησε η συνάντησή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Είναι η πέμπτη συνάντηση που πραγματοποιούν μέσα σε 12 μήνες. Έτσι λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, βγήκαν μαζί από τη αίθουσα που συνεδρίαζαν οι σύμμαχοι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και κατευθύνθηκαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση προς την αίθουσα που έγινε η συνάντηση.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ/ EurokinissiΣυνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ/ Eurokinissi

Τι συζήτησαν

Οι δυο ηγέτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται να έκαναν μια επισκόπηση της διαδικασίας επαναπροσέγγισης και επιβεβαιώνοντας ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί.

Στη σύντομη συνάντηση, παρευρέθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των των δύο ηγετών Άννα- Μαρίας Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές μεταδίδουν έμπρακτα τη διάθεση διατήρησης του ήρεμου κλίματος, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συναντηθούν με συγκεκριμένη ατζέντα για τη συνέχεια του διαλόγου τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

ΠΗΓΗethnos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ