Χοντρό παρασκήνιο: Καραμανλής και Σαμαράς οδηγούν τον Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές;

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατά τις ομιλίες τους στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει προκαλέσει τριγμούς εντός της ΝΔ με αντιδράσεις στελεχών , βουλευτών αλλά και των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Η μεγάλη πτώση του ποσοστού δείχνει πως είναι δύσκολη η εξάντληση της τετραετίας από τη ΝΔ, Συγκεκριμένα, το 28,31% και η γενική αποσταθεροποίηση ανάγκασαν τον κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό δίλλημα ώστε να διεκδικήσει μια νέα τετραετία πριν οι αντίπαλοί του κατορθώσουν και ανασυγκροτηθούν.

Το επόμενο διάστημα το Μαξίμου, άλλωστε, θα το χαρακτηρίσουν τόσο οι αντιδράσεις των διαφωνούντων «γαλάζιων» βουλευτών και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και η άρνησή τους -που φτάνει στα όρια της ανταρσίας- να υπερψηφίσουν τυχόν πρόταση του πρωθυπουργού για μια δεύτερη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το dnews.gr, συνεργάτες του πρωθυπουργού φέρεται να πιστεύουν πως θα μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει ρελάνς προτείνοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αν δεν συγκεντρώσει τις 158 ψήφους της «γαλάζιας» ΚΟ να προσφύγει στις κάλπες το 2025.

Αυτός ο έμμεσος εκβιασμός με την εκλογή προέδρου που θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης, αναμένεται να βάλει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση: Ή θα εκθέσει τους «αντάρτες» βουλευτές που θα οπισθοχωρήσουν ή δεν θα οπισθοχωρήσουν και θα οδηγηθούμε σε πρόωρες κάλπες με τη λογική της υπονόμευσης της κυβέρνησης.

Ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα υπό το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά
Ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα υπό το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά

Η συγκεκριμένη ρελάνς, ωστόσο, έχει δυο αδύνατα σημεία που ενδέχεται να αποτελέσουν μπούμερανγκ για όσους τυχόν επιχειρήσουν να την υλοποιήσουν.

Πρώτο αδύναμο σημείο η πολύ χαμηλή δημοτικότητα της νυν Προέδρου που δεν μπορεί να αποτελέσει όπλο για το Μαξίμου ενόψει εκλογών.

Δεύτερο αδύναμο σημείο ότι μια τέτοια στρατηγική θα αποτελεί θεσμικό ατόπημα, πολύ περισσότερο που η αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου η χώρα να μην οδηγείται σε εκλογές λόγω της εκλογής Προέδρου.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....