Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Σκληρή απάντηση από τον Χάρη Δούκα στον Ανδρουλάκη μετά τις απειλές

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τη Δευτέρα (17/06) απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του απείλησε με διαγραφές, τονίζοντας πως «οι απειλές αποδεικνύουν την πολιτική του αδυναμία».

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας τοποθετήθηκε μέσω κύκλων, επισημαίνοντας τα εξής: «Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής».

Επίσης, τονίστηκε το εξής: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε “είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανα πάσα στιγμή”, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα.

Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της Ν.Δ., απαντάμε ότι η Ν.Δ. θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 εως 14%. Εξάλλου, όλοι οι φιλικά μέσα της Ν.Δ. αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για διαγραφές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, το απόγευμα της Δευτέρας (17/06), παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

«Εγώ προσπάθησα αυτά τα χρόνια που ηγούμαι της παράταξης, νοοτροπίες που έπληξαν την ενότητά μας, την εικόνα μας, τον κοινό μας αγώνα να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι ενότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας προς όλες τις κατευθύνσεις.Πραγματικά με θλίβει πάρα πολύ ότι κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Δηλαδή, ενώ μετρούσαν ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα, να εμφανίζεται κάτι προσχεδιασμένο στα μίντια. […] Θέλω να σας πω ότι αυτή η στάση για μένα είναι απαξιωτική για την ουσία της πολιτικής. Διότι όταν θεωρείς ότι κάτι δεν πήγε καλά, έρχεσαι στα όργανα που συνεδριάζουν, λες την άποψή σου και όλοι μαζί βρίσκουμε μια βέλτιστη λύση. \

Όχι όμως την ώρα που βυθίζεται η Νέα Δημοκρατία, εσύ να κάνεις ό,τι μπορείς να πάρεις τον προβολέα από τον πραγματικά μεγάλο ηττημένο της βραδιάς και να το φέρεις στο κόμμα σου. Όταν -για να είμαστε ειλικρινείς- η Νέα Δημοκρατία έχασε 13 και 5 μονάδες εθνικές, ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε νομίζω 8 ή 9 από τις ευρωεκλογές και 4 ή 3 από τις εθνικές, αν δεν κάνω λάθος. […] Εμείς ανεβήκαμε πέντε από τις ευρωεκλογές και μία από τις εθνικές. Κι εγώ δεν πανηγυρίζω. Αλλά δεν μπορεί εμείς να έχουμε μια σταθερή ανοδική πορεία., και από την άλλη το ίδιο βράδυ ο μεγάλος ηττημένος να τρίβει τα χέρια του γιατί όλοι συζητάνε για το ΠΑΣΟΚ και όχι για την ήττα του».

Ακόμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπλήρωσε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. […] Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας. […] Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή. […] Εγώ στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και δεν ρίχνω σε κανένα τις ευθύνες. Αναλαμβάνω εγώ γιατί και λάθη γίνανε (…) Εγώ έχω κάνει αυτή τη στιγμή σε ένα χρόνο τέσσερις εκλογές με ένα κόμμα που η προτεραιότητα η δική μου ήταν να γκρεμίσω τα στερεότυπα, να πάω να ρυθμίσω τα χρέη του, άρα με λιγοστούς πόρους. Έκανα τέσσερις εκλογικές μάχες. Ούτε έχω τις δυνατότητες της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ